Premie sturing elektrische warmte

maandag 18 maart 2024
Vraag een premie een aan om een slim aansturingsapparaat te installeren zodat je het verbruik van je zelf opgewekte elektriciteit kan regelen.

Heb je zonnepanelen én een digitale meter in huis? Dan loont het de moeite om even te bekijken of je je elektrische verwarming of (elektrisch opgewekt) warm water slim kunt aansturen. Zo vermijd je piekmomenten in het elektriciteitsverbruik en stem je je verbruik beter af op je eigen energieproductie.

Het is aangewezen om je eigen opgewekte stroom zoveel mogelijk zelf te gebruiken (en dus zo weinig mogelijk op het elektriciteitsnet te plaatsen). Een kWh elektriciteit die je van het net afneemt kost immers zes maal meer dan de vergoeding die je krijgt indien je elektriciteit op het net zet.

Premie voor slimme manager

Om dit te realiseren kan je een slim aansturingsapparaat gebruiken dat je elektrische verwarming, warmtepomp(boiler) of elektrische boiler koppelt aan je digitale meter of zonnepanelen. Het toestel meet of je ruimte hebt om je eigen elektriciteit te gebruiken en kan vervolgens het elektriciteitsverbruik van je toestellen aanpassen. Voor het plaatsen van zo’n slim apparaat kan je een premie krijgen indien dit door een installateur geplaatst wordt.

De premie Sturing Elektrische Warmte (SEW) kan je aanvragen bij Fluvius: je krijgt 50% van de aankoop- en installatiekosten van zo’n sturingsapparaat terugbetaald, met een maximum van 400 euro.

Meer info vind je op www.duurzaamwonen.be, via 014/53 53 00 of via het woon- en energieloket van de gemeente Balen. 

Nieuwsoverzicht

Contact

Dienst Wonen

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 83
e-mail
wonen@balen.be

Deel deze pagina

Naar top