ArmenTeKort Kempen zoekt extra buddy’s: volg infosessie en stel je kandidaat!

maandag 19 februari 2024
ArmenTeKort Kempen zoekt extra buddy’s om mensen in kansarmoede mee op pad te nemen. Leer je graag nieuwe mensen kennen en help je tegelijk ook graag anderen? Ontdek tijdens één van de online infosessies hoe jij het verschil kan maken voor iemand die het moeilijk heeft.

ArmenTekort Kempen verbindt veerkrachtige vrijwilligers met mensen die het moeilijk hebben. Ze worden elkaars buddy. Doel is om mensen te helpen op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Ontdek tijdens één van de infosessies hoe jij het verschil kan maken voor iemand die het moeilijk heeft. Surf naar www.armentekort.be/kempen en schrijf je in!

Sociale verbindingen zijn belangrijker dan ooit. ArmenTeKort Kempen zoekt daarom extra buddy’s: veerkrachtige mensen die buddy worden van een persoon die het geloof in zichzelf verloren is. Als buddyduo spreek je af om samen dingen te doen zoals een goede babbel, wandelen, sporten of genieten van cultuur. Door jouw aanwezigheid en ondersteuning krijgt je minder kansrijke buddy opnieuw vertrouwen in zichzelf en de toekomst.

Buddy zijn kan je leren

Tijdens een gratis opleiding leer je alles over de leefwereld van mensen in kansarmoede. Je ontdekt hoe je er als buddy (en niet als hulpverlener) kan zijn voor iemand die het moeilijk heeft. Pas na de opleiding beslis je of je al dan niet buddy wordt.

Interesse?

Wil jij meewerken aan dit mooie project? Volg dan één van de online infosessies (telkens van 19u30 tot 21u) op:

  • dinsdag 20 of woensdag 28 februari
  • woensdag 6, donderdag 14, dinsdag 19 of donderdag 28 maart
  • woensdag 3, donderdag 11, dinsdag 16 of donderdag 25 april

Tijdens deze momenten kom je alles te weten over de opleiding en het buddytraject. Andere buddy’s vertellen over hun persoonlijke ervaringen. Inschrijven doe je tot op de dag zelf via www.armentekort.be/infosessie (zie infosessies regio Kempen).

- Meer info: ArmenTeKort, 0475/46 42 11, suzy.maes@armentekort.be, www.armentekort.be/kempen

Nieuwsoverzicht
Buddy

Contact

Sociale dienst (OCMW)

Open vandaag: 9u - 11u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/74 44 44
e-mail
info@ocmwbalen.be

Deel deze pagina

Naar top