Naar eerste middelbaar in Mol, Geel,...? Eerst online aanmelden, dan pas inschrijven

donderdag 15 februari 2024
Start je kind volgend schooljaar in het 1e middelbaar van het gewoon onderwijs in de regio Zuiderkempen (Mol, Geel, Herentals, Kasterlee, Vorselaar en Westerlo)? Dan moet je je kind eerst online aanmelden (van 25 maart tot 19 april), vooraleer te kunnen inschrijven (vanaf 14 mei).

Alle secundaire scholen in de regio Zuiderkempen (Mol, Geel, Herentals, Kasterlee, Vorselaar en Westerlo) werken vanaf nu samen in één overkoepelend aanmeldsysteem, zodat elk kind zich slechts één keer moet aanmelden voor de gehele regio. Pas na het online aanmelden kan je ook daadwerkelijk inschrijven.

Dit systeem komt er naar analogie met het succesvolle aanmeldingssysteem bij de basisscholen, waardoor er niet meer urenlang moet aangeschoven of gekampeerd worden.

Aanmelden doe je in verschillende stappen:

 1. Vooraf:
  Maak kennis met de middelbare scholen (infoavonden, opendeurdagen, websites, gesprekken, rondleiding,...).
 2. 25 maart (9u) t.e.m. 19 april (23u59):
  Meld je kind online aan via deze link en kies daarbij de scholen die het best bij je kind passen. Het tijdstip van aanmelden is niet belangrijk, maar doe het wel in deze periode!
 3. 20 april t.e.m. 13 mei:
  Je krijgt een bericht op welke school je mag inschrijven.
 4. 14 mei t.e.m. 10 juni:
  Schrijf je kind in op de toegewezen school.

Andere regeling voor overige scholen in de regio en buitengewoon onderwijs

Kies je voor een secundaire school die niet in de regio Zuiderkempen ligt? Informeer dan bij de school of je moet aanmelden of rechtstreeks kan inschrijven. De secundaire scholen van Lommel en Leopoldsburg bijvoorbeeld werken niet met een aanmeldingssysteem, dus in deze gemeenten kan je rechtstreeks inschrijven in de scholen.

Als je je kind wil inschrijven in het buitengewoon onderwijs, dan gebeurt dit rechtstreeks op de betrokken school met het attest van het CLB.

Meer info

Klik via www.balen.be/aanmelden-secundair door naar het online aanmeldformulier en meer info.

Voor verdere vragen kan je in de eerste plaats terecht bij de secundaire school waar je je kind graag zou inschrijven. Je kan ook contact opnemen met je huidige basisschool of het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB).

Hulp nodig? Bij de digipunten in Balen kan je terecht met al je digitale vragen. 

Infofilmpje

Nieuwsoverzicht
Aanmelden secundair

Contact

Dienst onderwijs en gezin

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30

Deel deze pagina

Naar top