Vochtproblemen? Vraag je verbouwpremie aan

maandag 12 februari 2024
De voorbije maanden waren bovengemiddeld nat. Dat is goed nieuws voor het grondwaterniveau, maar mogelijk slecht nieuws voor vochtige kelders en muren. Wist je dat er voor deze problemen verbouwpremies zijn, als je voldoende geïsoleerd hebt?

Zo kan je een Mijn VerbouwPremie krijgen wanneer je de buitenmuren tegen optrekkend vocht behandelt. Enerzijds door een waterkerende laag te plaatsen of door de muren te injecteren met producten die de muur waterdicht maken. Dit kan onder het thema ‘Buitenmuur’.

Let wel dat deze werken ook gepaard moeten gaan met het aanbrengen van voldoende isolatie. Heb je reeds voldoende geïsoleerd? Dan zal je dit moeten bewijzen aan de hand van facturen, het bewijs van een voormalige premie-aanvraag of een EPC.

Heb je water in de kelder? Dan kan je onder het thema ‘Vloer’ een Mijn VerbouwPremie krijgen voor het behandelen van ondergrondse muren tegen insijpelend vocht. Ook dit moet wel gecombineerd worden met het plaatsen van voldoende isolatie.

Kijk voor de specifieke voorwaarden op www.duurzaamwonen.be/mijnverbouwpremie.

Deze werken komen onder dezelfde voorwaarden ook in aanmerking voor een Mijn VerbouwLening tot €60.000. Kijk hiervoor op www.duurzaamwonen.be/mijnverbouwlening.

Nieuwsoverzicht
regen op dak

Contact

Dienst Wonen

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 83
e-mail
wonen@balen.be

Deel deze pagina

Naar top