Deel betonnen wegdek Ring in Rauw wordt vervangen door asfalt

woensdag 27 december 2023
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant in 2024 het vervangen van het noordelijk deel (kant Rauw) van het betonnen wegdek van de Zuiderring (N71) door asfalt. De werken situeren zich tussen de kruispunten met de Bankei en de Postelweg. Meer informatie over de timing volgt later.
 
Momenteel loopt de aanbestedingsprocedure voor het aanstellen van een aannemer. De exacte timing is nog niet bekend. Hierover volgt later verdere info. We hopen dat ook de andere zijde van de Zuiderring in een latere fase zo snel mogelijk aan bod komt. 
 
Het betonnen wegdek van de Zuiderring (N71) is na decennialang intensief gebruik aan vervanging toe. Naast het rijcomfort voor de weggebruikers verlaagt een nieuw wegdek in asfalt ook het geluid voor de omwonenden. Vooral de inwoners van Rauw en Bankei zijn al langer vragende partij voor deze ingreep.
 
Verschillende fases
De vervanging van het betonnen wegdek verloopt in verschillende stappen. In 2024 komt de eerste fase aan bod. Het Agentschap Wegen en Verkeer koos ervoor om te starten met het betonnen wegdek langs de zijde van Rauw, ter hoogte van (en het dichtste bij) de bewoning. Wanneer de andere zijde van de Zuiderring én het stuk tussen de Postelweg en de Simonsebrug worden aangepakt, is nog niet geweten. Dat is afhankelijk van het investeringsprogramma van AWV voor de komende jaren.
 
Timing
Pas wanneer de aannemer definitief is aangesteld, kan AWV een definitieve planning opmaken. Vermoedelijk vinden de werken in 2024 plaats. Tijdens de werken wordt alle verkeer over het zuidelijk deel van de Zuiderring geleid, met telkens één rijstrook per rijrichting.
 
Nieuwsoverzicht
Naar top