Buurtrestaurant: vanaf januari lekker & gezellig eten op woensdag (i.p.v. vrijdag)

donderdag 21 december 2023
Lekker eten, gezellig samen zijn en dat allemaal dicht bij huis? Dat kan bij de Buurtrestaurants! Vanaf januari gaan ze door op woensdag — in plaats van op vrijdag — en voorzien we twee keer per maand een extra restaurant in Den Travoo, op dinsdag.

De wijziging van woensdag naar vrijdag komt er op vraag van De Biehal: zij wilden hun personeel op vrijdag meer op een andere locatie in een andere gemeente inzetten. De gemeente Balen kreeg daarop de keuze tussen enkele andere dagen en dan is er gekozen voor woensdag. 

Wat is een Buurtrestaurant? 

De Buurtrestaurants vinden plaats in verschillende Balense parochiecentra (Rosselaar, Gerheide, Stotert, Hulsen en Olmen) en in dienstencentrum Den Travoo. Dit betekent dat je altijd een Buurtrestaurant dicht bij huis kan vinden.  

Heb je geen tijd of zin om te koken? Bij de Buurtrestaurants krijg je voor een klein bedrag (10 euro, vanaf januari 10,20 euro) een heerlijke driegangenmaaltijd voorgeschoteld. Heb jij een UiTPAS met kansentarief? Dan betaal je slechts de helft. De menu’s zijn elke week anders en worden door vzw de Biehal bereid met verse, lokale producten. Je bent vanaf januari welkom vanaf 12u, het eten wordt geserveerd om 12u30. 

Gezellig samenzijn voor jong en oud 

De Buurtrestaurants zijn niet alleen een plek om te eten, maar ook om elkaar te ontmoeten. Jong en oud, iedereen is welkom. De restaurants zijn een fijne plek om gezellig samen te komen en een praatje te maken.  

Kom je bijvoorbeeld op woensdagmiddag graag eten met de (klein)kinderen? Voor hen voorzien we graag een aangepaste kinderportie (tot 12 jaar: 6,10 euro).  

Vooraf reserveren 

Om bij het Buurtrestaurant te kunnen eten, moet je een tafel reserveren. Dit kan vanaf januari aan de balie van De Kruierie. Je kan ook bellen naar 014/74 40 50 of een mailtje sturen naar buurtrestaurant@balen.be: je kan reserveren tot zaterdag 16u voor de week erop. Betalen doe je bij voorkeur ook bij reservatie. 

Zien we jou bij het volgende Buurtrestaurant? Tijdens de hele maand januari trakteren we op een lekker welkomstdrankje. Je kan het menu van de maand januari hier bekijken.

Bekijk hier alle data voor het voorjaar 2024.

Nieuwsoverzicht
Buurtrestaurant Balen

Contact

Sociale dienst (OCMW)

Open vandaag: 9u - 11u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/74 44 44
e-mail
info@ocmwbalen.be

Deel deze pagina

Naar top