Nieuw digitaal platform Omgevingsinformatie Vlaanderen

woensdag 29 november 2023
Informatie over milieu en ruimte in Vlaanderen wordt een stuk toegankelijker. Wie bijvoorbeeld emissies van bedrijven of omgevingsinformatie over een specifieke locatie wil opzoeken, kan dat voortaan via het digitale platform Omgevingsinformatie Vlaanderen.

Dat actuele omgevingsinformatie toegankelijk moet zijn, was onder meer een aanbeveling van de PFAS-commissie, de parlementaire commissie die werd opgericht naar aanleiding van de PFAS-problematiek rond 3M in Zwijndrecht. De aanbeveling hield in dat omgevingsinformatie transparant moet zijn en makkelijk te raadplegen.

Dat de informatie nu gebundeld is op één plaats, maakt het makkelijker om ze op te zoeken. Het raadplegen is ook eenvoudig. Dat kan door te zoeken op locatie, op naam van de verontreinigende stof of door de thematische databanken van het beleidsdomein Omgeving, zoals Databank Ondergrond Vlaanderen, te doorzoeken.

Het huidige platform is slechts een startpunt en een werking in volle ontwikkeling. Bedoeling is om te groeien en in de toekomst nog meer data aan te bieden en beter doorzoekbaar te maken.

Omgevingsinformatie Vlaanderen is een samenwerking tussen Departement Omgeving, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM).

Benieuwd naar omgevingsinformatie voor je gemeente of buurt? Raadpleeg Omgevingsinformatie Vlaanderen.

Nieuwsoverzicht
Omgevingsinformatie Vlaanderen

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be

Deel deze pagina

Naar top