Dien je kandidaturen voor de Cultuurprijs in vóór 8 december

maandag 20 november 2023
Op 28 februari 2024 reikt de Cultuurraad weer de Cultuurprijs en Publieksprijs uit en worden verdienstelijke vrijwilligers en jubilerende verenigingen in de bloemetjes gezet. Kandidaturen indienen kan t.e.m. 8 december aan de balie van VC De Kruierie of via het e-loket.

Op woensdag 28 februari 2024 organiseert de Cultuurraad een inspirerende en gezellige avond voor culturele verenigingen. Ook de verdienstelijke vrijwilligers en jubilerende verenigingen worden dan in de bloemetjes gezet. 

Jij bepaalt mee!

Heb jij in 2023 deelgenomen aan een culturele activiteit waarvan je nog steeds onder de indruk bent? Overweeg dan om ze te nomineren voor de Cultuurprijs 2023. Wie weet maken ze door jou wel kans op deze mooie erkenning (én 500 euro)! 

Deze culturele activiteit kan van alles zijn: een (theater-/muziek-/kunst-/dans-)voorstelling, voordracht, evenement ... of gewoon een persoon die op cultureel vlak een bijzonder prestatie heeft verricht.


Cultuurprijs

In het concept worden twee prijzen uitgereikt: een cultuurprijs van de jury en een publieksprijs.

De prijs van de jury voor de persoon van Balen of vereniging met werking in Balen die het jaar ervoor op cultureel vlak een uitzonderlijke of bijzondere prestatie heeft verricht met ruime weerklank in of voor Balen. De jury bestaat uit het bestuur van de Cultuurraad.

De publieksprijs wordt uitgereikt aan de persoon van Balen of de socio-culturele vereniging met werking in Balen die, volgens het publiek, een prijs verdient voor wat hij/zij gepresteerd heeft in het jaar ervoor. Hiervoor kan je binnenkort dus ook zelf je stem uitbrengen.


Winnaar van de juryprijs krijgt 500 euro 

De Cultuurprijs reikt elk jaar zowel een juryprijs als een publieksprijs uit. Aangezien de huidige formule al een tijdje bestaat, heeft de Cultuurraad besloten om de juryprijs te herzien en te upgraden. Hierdoor zal de winnaar van de juryprijs voortaan maar liefst 500 euro ontvangen. 


Dien je kandidatuur in

Nog t.e.m. 8 december kan je via www.balen.be/cultuurprijs of aan de balie van VC De Kruierie kandidaten voor de Cultuurprijs, vrijwilligers en jubilerende socio-culturele verenigingen (die 25, 30, 35, 40, 45,… jaar bestonden in 2023) melden.

Bekijk hier alle informatie over de Cultuurprijs en de e-loketten om de kandidaturen door te geven.

Nieuwsoverzicht
Cultuurprijs

Contact

Cultuurdienst

Open vandaag: 10u - 17u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be

Deel deze pagina

Naar top