Wijzigingen premies EPC-label en sloop/heropbouw

maandag 13 november 2023

EPC-labelpremie

Vanaf 1 april 2024 wordt de EPC-labelpremie geïntegreerd met de Mijn VerbouwPremie. Aanvragen zullen niet langer via Fluvius verlopen, maar digitaal via het Vlaamse aanvraagformulier. De verhoogde bedragen zijn vanaf dan van toepassing voor aanvragers uit de laagste inkomenscategorie. Nu is dat enkel voor beschermde afnemers. Ben je geen beschermd afnemer, maar behoor je wel tot de laagste inkomenscategorie? Dan wacht je beter tot na 1 april met je aanvraag van de EPC-labelpremie!

Sloop- en heropbouwpremie

Heb je geen recht op het 6%-BTW-tarief bij een sloop- en heropbouw? Dan heb je recht op de Vlaamse sloop- en heropbouwpremie van 10.000 euro. Deze premie is permanent verlengd door de Vlaamse Regering. Voorwaarde is wel dat asbest bij sloop in kaart werd gebracht en selectief afgevoerd. De nieuwe woning mag ook niet worden aangesloten op het aardgasnet.

Meer info

Heb je nog vragen over deze of andere premies? Of wil je hulp bij het aanvragen van premies? Maak een afspraak bij het woon- en energieloket via 014/74 40 83, wonen@balen.be of kijk op www.duurzaamwonen.be/balen voor meer info.

Nieuwsoverzicht

Contact

Dienst Wonen

Open vandaag: 9u - 12u en van 16u - 19u
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 83
e-mail
wonen@balen.be

Deel deze pagina

Naar top