Balense leerlingen planten nieuw bos aan in Hulsen (foto's)

vrijdag 17 november 2023
Op vrijdag 17 november engageerden leerlingen van de gemeentelijke basisscholen De Twinkeling en De Bijenkorf zich samen met de milieudienst van lokaal bestuur Balen en een aantal vrijwilligers om een nieuw bos aan te planten in Hulsen. Bekijk de foto's.

Bekijk de foto's van Mireille Thomas:

Het nieuwe bos werd aangeplant in de Volsbergbossen in Hulsen, waar het lokaal bestuur onlangs een grond van 0,5 hectare aankocht. Dit mede dankzij subsidies van het Agentschap voor Natuur en Bos.

4.000 hectare meer bos

Deze bebossing kadert in de doelstelling om tegen 2024 zo'n 4.000 hectare meer bos te realiseren in Vlaanderen. Elke gemeente probeert hiervoor haar ‘boompje’ bij te dragen. Voor Balen is dit de eerste in een reeks van gemeentelijke bebossingen die de komende jaren uitgevoerd zullen worden binnen groengebieden.

Veiligere toekomst voor jongste generatie

Elk nieuw bos draagt bij aan een veiligere toekomst voor onze jongste generaties. Het is dan ook een uniek gebeuren dat onze Balense kinderen dit bos zelf aanplanten en zullen zien opgroeien tot een volwaardig bos, waar hun kinderen op hun beurt de vruchten van zullen plukken. De bebossing wordt mee ondersteund door Bosgroep Zuiderkempen vzw.

Jouw eigen bos?

Droom je ook van een bos op je eigendom? Neem dan contact op met Bosgroep Zuiderkempen vzw via 014/27 96 55, zuiderkempen@bosgroep.be of www.bosgroepen.be. Zij bekijken welke subsidies voor jouw grond in aanmerking komen en ondersteunen je van idee tot realisatie.

Nieuwsoverzicht
Bosplantdag

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be

Deel deze pagina

Naar top