Lokaal bestuur Balen investeert in jongerencultuur

donderdag 21 september 2023
Lokaal bestuur Balen verwelkomt met veel enthousiasme medewerker Jasper Dierckx als nieuwe deskundige jeugdruimte en jongerencultuur. Jasper zal vanaf nu een cruciale rol spelen bij het stimuleren van jeugdactiviteiten en het verder ontwikkelen van de jeugdinfrastructuur in Balen.

Met een sterke passie voor jeugdwerk en verschillende jaren ervaring in de jeugdsector, onder meer bij speelpleinen Biesakker, is hij helemaal klaar voor deze nieuwe uitdaging. De gemeente is ervan overtuigd dat zijn inzet zal bijdragen aan het versterken van de banden tussen jongeren in Balen en het creëren van een dynamische omgeving die aantrekkelijk is voor zowel lokale jeugd, als nieuwe gezichten.

Uitbouw van jeugdcentrum Biesakker

Een van de belangrijkste focusgebieden van Jasper zal de verdere uitbouw van het Jeugdcentrum Biesakker zijn, een plek die al lang dient als een hub voor jeugdactiviteiten, leren en samenzijn. In de toekomst zal hij ook werken aan de verbetering van de andere jeugdinfrastructuur in de gemeente, zoals de speelpleinen en jeugdlokalen.

Jasper: "Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan in Balen. Ik wil samen met de jeugdbewegingen, de gemeente en andere partners werken aan een kwalitatieve jeugdinfrastructuur waar alle jongeren zich thuis voelen."

Met deze benoeming wil de gemeente zich verder engageren om een bruisende omgeving te creëren, waar jongeren zich kunnen ontwikkelen, samenkomen en hun creativiteit kunnen uiten. We merken dat meer en meer jongeren in Balen nood hebben aan meer netwerk en ontmoetingsmogelijkheden. Door te investeren in deze medewerker willen we hier op inzetten. Jasper zal samen met deze jongeren hier mogelijkheden voor uitbouwen.

Jasper zal worden voorgesteld aan de jeugdverenigingen op de eerstvolgende jeugdraad.

Nieuwsoverzicht
Jasper Dierckx

Contact

Jeugddienst

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be

Deel deze pagina

Naar top