logo print  logo ocmw print

Gratis magazine met info en tips voor verbouwers

maandag 18 maart 2019

De Vlaamse Regering wil dat bestaande woningen ten laatste vanaf 2050 goede energieprestaties halen. Verbouwers kunnen daar nu al op inspelen. Het gratis magazine BENO illustreert op een toegankelijke manier de BENOvatiedoelstellingen en geeft verbouwers inspiratie en informatie. Lees het hier!

 

Vanaf 2050: label A of beter

Vanaf 2021 moet elke nieuwe woning bijna-energieneutraal (BEN) zijn. Maar daarmee hebben we nog geen zuinig woningenbestand. Vele honderdduizenden bestaande woningen zijn namelijk meestal allesbehalve energie- en klimaatvriendelijk. De Vlaamse Regering wil daarom dat ten laatste vanaf 2050 ook bestaande woningen goede energieprestaties halen en bij voorkeur een label A of beter scoren.

 

Nu al op inspelen

Verbouwers kunnen hier nu al op inspelen en ervoor zorgen dat hun renovatie niet alleen zorgt voor minder CO2-uitstoot, een lagere energiefactuur, een gezonder binnenklimaat en meer comfort, maar ook garant staat voor een woning die waardevaster is dan wanneer ze enkel maar voldoet aan de eisen van vandaag.

 

Gratis BENO magazine

Het gratis BENO magazine illustreert op een toegankelijke manier de BENOvatiedoelstellingen die Vlaanderen voor 2050 heeft uitgezet en geeft verbouwers inspiratie en informatie over hoe ze een BENOvatie het best aanpakken en tegelijk hun budget binnen de perken houden.

Lees het magazine BENO online of vraag een gratis exemplaar aan per post via deze link. Je kan het magazine ook verkrijgen aan de balie van het gemeentehuis.

Nieuwsoverzicht

Contact

Bouwdienst - ruimtelijke ordening

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 80
e-mail
bouwdienst@balen.be
Naar top