Onderwijs: De persoonlijke bibkaart voor je leerlingen

maandag 28 augustus 2023
Alle kinderen van de lagere school hebben mits toestemming van de ouders een persoonlijke bibkaart voor de materialen die ze voor zichzelf uitlenen. Deze materialen nemen ze samen met de bibkaart mee naar huis. De bibkaart en boeken blijven dus niet in de klas.

Je leerlingen gebruiken de persoonlijke bibkaart ook voor alle uitleningen in hun vrije tijd met de ouders.
Tijdens het klasbezoek kiezen de kinderen max. 5 materialen uit de gedrukte collectie. DVD’s lenen ze uit tijdens het bezoek met de ouders.
Is een leerling afwezig tijdens het klasbezoek, dan verlengen we de materialen en geven een overzicht mee met de uitgeleende materialen.
Is een leerling zijn/haar boeken vergeten, dan verlengen we deze niet. We printen een overzicht met de materialen en de leerling levert deze zelf tijdig in. De leerling leent verder uit op de eigen kaart.

Kinderen die hun bibkaart vergeten zijn lenen uit aan de balie bij een medewerker. Ze gebruiken niet de kaart van klasgenoten, vriendjes noch familieleden om discussies te vermijden.

Wat heeft een leerling nodig om naar de Bib te komen?
-Boeken en/of DVD's om in te leveren
-Een tas
-De bibkaart

Wist je dat?
-De kinderen hun bibkaart in alle Stuifzandbibliotheken kunnen gebruiken? (Mol, Geel, Dessel, Retie, Meerhout, Laakdal en Balen).
-De kinderen in tototaal 20 materialen kunnen uitlenen?
-De kinderen de materialen meteen 12 weken kunnen uitlenen?

Nieuwsoverzicht
Naar top