Broekstraat en Kloosterstraat (Olmen) afgesloten vanaf 11 september

vrijdag 08 september 2023
Vanaf 11 september zal de Broekstraat, ter hoogte van kruispunt Kloosterstraat, volledig afgesloten zijn voor alle verkeer, ook voor voetgangers en fietsers. Dit omwille van rioleringswerken in de Kloosterstraat. Er is een omleiding via Kerkhofstraat en Berkenlaan. Rij voorzichtig tijdens de spits.

Wees voorzichtig in de buurt van de school

Tijdens de werken aan het kruispunt Broekstraat - Kloosterstraat geldt er dus een lokale omleiding via Olmense Markt, Schoolstraat, Kerkhofstraat en Berkenlaan (zie plannetje bij 'downloads'). Ook fietsers en voetgangers zullen de eerste maand het kruispunt niet kunnen passeren. Vandaar zal er extra verkeer zijn op de omliggende wegen. Zeker tijdens de ochtend- en avondspits roept het gemeentebestuur en de school op om extra voorzichtig te zijn in de omgeving van de school. 

De Kerkhofstraat wordt een zone 30 tussen het kruispunt met de Berkenlaan en de Schoolstraat om de verkeersveiligheid te verhogen. 

Vanaf begin oktober: doorgang voor fietsers en voetgangers

Als de rioleringswerken voorspoedig verlopen, zal er op het kruispunt Broekstraat - Kloosterstraat een smalle doorgang voor voetgangers en fietsers (stapvoets) worden aangelegd, zodat ze de werken veilig kunnen passeren.

Deze doorgang geldt niet voor het autoverkeer dat nog steeds de omleiding moet blijven volgen. 

Half november terug autoverkeer via Broekstraat

 Als de werken volgens planning blijven verlopen, gaat het kruispunt Broekstraat - Kloosterstraat half november terug open voor alle verkeer. De gemeente doet hier een extra inspanning door dit deel vervroegd te laten asfalteren. 

Waarom hinder in Broekstraat?

De werken in de Kloosterstraat zijn de tweede fase van de rioleringswerken in het centrum van Olmen. Fase 1 is De Lei en Kerkplein: deze worden momenteel afgerond. 

Aannemer Dilissen begint op maandag 11 september dus met fase 2: de aanleg van gescheiden riolering en nieuwe wegenis in de Kloosterstraat, tussen de Broekstraat en de Schoolstraat. De Kloosterstraat wordt hierbij volledig afgesloten tijdens de volledige duur van de werken, vermoedelijk tot het einde van het jaar. Ook het kruispunt met de Broekstraat wordt volledig opgebroken omdat de riolering daar aansluit op de riolering van de Broekstraat.

Maatregelen voor de school

Ook voor de school Klavertje 4 worden maatregelen genomen. De school communiceert hierover met de ouders en leerlingen.

Zo wordt er tijdens de werken o.a. op weekdagen een busparking voorzien ter hoogte van Schoolstraat 4. Deze parkeerplaatsen vlakbij de school kunnen op weekdagen niet meer gebruikt worden door auto's.

Ook de toegangen naar de lagere school en de kleuterschool worden tijdelijk verplaatst.

Meer info op www.balen.be/delei.

Nieuwsoverzicht
Broekstraat x Kloosterstraat (google streetview)

Contact

Dienst openbare werken (wegenwerken)

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
wegenwerken@balen.be

Deel deze pagina

Naar top