Balen doet mee aan Week van de Duurzame Gemeente (18-25 sep)

vrijdag 15 september 2023
De Week van de Duurzame Gemeente (18-25 september) focust dit jaar op mensen die zich inzetten voor kwaliteitsvol onderwijs. Ook onze gemeente doet voor de zesde keer mee. De Balense duurzame helden worden gehuldigd op vrijdag 22 september.

Week van de Duurzame Gemeente

De Week van de Duurzame Gemeente wordt sinds 2018 georganiseerd door de VVSG en is een publiekscampagne om enerzijds de bekendheid van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) te vergroten en anderzijds lokale besturen handvaten aan te reiken voor een duurzaam lokaal beleid op lange termijn.

Tijdens de campagneweek hangen deelnemende gemeenten de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten ze hun 'Duurzame Helden' in de kijker. De helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die dagdagelijks bijdragen aan één of meerdere SDG('s) en daarom de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen worden.

De huldiging van de Balense duurzame helden zal dit jaar doorgaan op vrijdag 22 september (19u30) in het Oud-Gemeentehuis. Deze avond komt Yasmien Naciri spreken over onder andere de impact van diversiteit in het onderwijs

Wat is jouw duurzame wens voor onze gemeente?

Welke toekomstdromen heb jij voor onze gemeente? Heb jij concrete ideeën voor een meer duurzame samenleving in 2030? Pen ze dan neer op een wenskaartje en hang ze op in het Wensbos.

De kaartjes en het bos vind je tot eind september terug in de inkomhal van VC De Kruierie. Je kan ze ook online downloaden en binnenbrengen in De Kruierie. Geraak je daar niet? Dan kan je je wensen ook altijd doormailen naar duursamer@balen.be 

De meest relevante wensen zullen tijdens Bokes & Boeken (zaterdag 30 september aan VC De Kruierie) in een tijdscapsule overhandigd worden aan de burgemeester en het lokaal bestuur. In 2030 vragen we het bestuur om die capsule weer te openen en terug te kijken op de (hopelijk) afgelegde weg richting een duurzame gemeente. 

Kwaliteitsvol onderwijs en levenslang leren voor iedereen

Van 18 tot 25 september zetten we lokale duurzame (onderwijs)helden in de kijker die bijdragen aan SDG 4 (Kwaliteitsonderwijs). We vieren scholen, leerkrachten maar evengoed ondernemingen, organisaties en individuele burgers die bijdragen aan levenslang leren, gelijke kansen en welzijn op school & in de kinderopvang, wereldburgerschapseducatie & educatie rond de SDG's, en het recht op onderwijs voor iedereen.

Nieuwsoverzicht
Week van de Duurzame Gemeente

Contact

Dienst mondiale samenwerking

Open vandaag: 10u - 16u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be

Deel deze pagina

Naar top