Promaz-fonds komt tussen bij bodemsanering na mazoutlek

maandag 17 juli 2023
Heb je een vermoeden dat je bodem verontreinigd is door een lek in je mazouttank of -leiding? Doe dan een beroep op Promaz. Dit fonds helpt om de bodemsanering uit te voeren of door financieel tussen te komen, ook voor bodemsaneringen uit het verleden.

Waarom Promaz?

De sanering van zo’n verontreiniging kan een dure zaak zijn. Net dáárom werd het Promaz-fonds opgericht. Het is het resultaat van een samenwerkingsakkoord tussen de federale en regionale overheden en heeft als missie om dit type vervuiling te behandelen en de bodem te saneren.

Wie komt in aanmerking?

Elke eigenaar of eindgebruiker die een bodemvervuiling vaststelt die veroorzaakt wordt door een lek in een mazouttank of -leiding. Maar ook wie in het verleden de bodem al gesaneerd heeft in geval van zo’n mazoutlek, kan genieten van de financiële tussenkomst van het fonds of van de uitvoering van de nodige saneringswerken.

Promaz helpt bij gebouwen met een woonfunctie (één- of meergezinswoningen, appartementen, woningen met een praktijkruimte voor professionele activiteiten), maar ook bij niet-residentiële gebouwen (kantoorgebouwen, scholen, ziekenhuizen, rusthuizen, religieuze gebouwen, hotels,...). Het kan gaan om mazouttanks die nog in gebruik zijn, maar ook om tanks die buiten gebruik gesteld zijn en die in het verleden een bodemverontreiniging veroorzaakt hebben.

Hoe een aanvraag tot tussenkomst indienen?

Om te achterhalen of je in aanmerking komt voor een tussenkomst van het Promaz-fonds, raadpleeg je best www.promaz.be. Door enkele vragen in ‘Doe de test’ te beantwoorden, weet je onmiddellijk of je een tussenkomst van Promaz kunt verwachten. Aanvragen tot tussenkomst kunnen gebeuren met het online formulier op deze website, of door een aangetekend schrijven te sturen. Elke aanvraag kan worden ingediend tot en met 28 februari 2025 en moet ontvankelijk worden verklaard door het fonds.

Nog vragen?

Contacteer Promaz:

Nieuwsoverzicht
(c) Promaz

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be

Deel deze pagina

Naar top