Fietsostrade F105 tussen Herentals en Balen klaar

woensdag 12 juli 2023
Op een paar kleine afwerkingen na is de fietsostrade tussen Herentals en Balen open voor alle fietsverkeer. De bedoeling van deze fietsostrade is snelle fietsverbindingen aan te bieden als alternatief voor woon-werkverkeer met de wagen, schoolkinderen en lange recreatieve fietstochten.


Met de aanleg van de fietsostrade F105 tussen Herentals en Balen realiseerde de provincie Antwerpen meer dan 27 kilometer veilige fietsverbinding. Een investering van meer dan 30 miljoen euro, waarvan 9 miljoen euro ging naar de bouw van twee fietstunnels en negen fietsbruggen.

Vanuit het eindpunt in Schoor-Dorp kan je makkelijk aansluiten op het veilige vrijliggende fietspad naar Leopoldsburg.  

Waardig alternatief voor de wagen

Deze fietsostrade verbindt Herentals, Olen, Geel, Mol en Balen. Langs deze Kempense fietsostrade liggen maar liefst 400 bedrijven, 160 scholen en verschillende sportverenigingen. De fietsostrade tussen Herentals en Balen maakt van de fiets een waardig alternatief voor de wagen.

De provincie Antwerpen startte in 2018 met de aanleg van deze fietsostrade. Het fietspad is gemiddeld 3 meter breed in roodbruine asfalt, overal voorzien van verlichting.

De provincie Antwerpen legt fietsostrades aan langs lijninfrastructuur, zoals spoor- en waterwegen, maar botst daarbij soms op onoverkomelijke hinderissen. Dan loopt de fietsostrade soms over bestaande infrastructuur met gemengd verkeer (o.a. in centrum van Mol en Geel). Waar mogelijk maakte de provincie van de straat dan een fietsstraat zodat de fietser een prominente plaats krijgt in het verkeer. 

Feestelijke opening op zaterdag 23 september

Op zaterdag 23 september nodigt de provincie Antwerpen iedereen uit om samen de fietsostrade F105 van in Herentals, met een grote fietskaravaan, tot het station in Balen in te huldigen. Aan het station van Balen trakteert de provincie Antwerpen alle fietsers op een pakje friet en een ijsje.

Nieuwsoverzicht
Fietsostrade gemeente Balen (c) gemeente Balen

Contact

Infodienst - communicatie

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 30
e-mail
info@balen.be

Deel deze pagina

Naar top