4 tips die helpen om inbraak te voorkomen

vrijdag 23 juni 2023

Woensdag 21 juni was het de Europese Dag tegen Woninginbraak. Tijdens die dag werd een onderzoekrapport voorgesteld over welke preventieve maatregelen effectief helpen om inbraken te voorkomen. 

Zorg voor stevige deursloten

Een cilinder die meer dan 2 mm uitsteekt, vormt een potentieel inbraakrisico. De inbreker zal deze makkelijk kunnen lostrekken of breken. Het is dus belangrijk om je cilinder te beschermen met een langschild of een veiligheidsrozet zonder zichtbare schroeven aan de buitenkant, maar vastgeschroefd langs de binnenkant. Op deze manier zal de cilinder beter beschermd zijn tegen braak en boren.
Heb je geen veiligheidsslot? Plaats een opbouwslot om meer weerstand te bieden.

Zorg voor buitenverlichting met een bewegingsdetector op de juiste (!) plaats

Buitenverlichting zet niet alleen je woning of tuin in de kijker, maar heeft als voordeel dat het ongewenste bezoekers afschrikt en het veiligheidsgevoel vergroot. Verlichting is dus één van de grootste vijanden van de inbreker. Maar niet altijd. In bepaalde gevallen kan het ook een hulpmiddel zijn, zeker als deze geplaatst is op plaatsen waar geen enkele sociale controle mogelijk is. Hou hier rekening mee. Zorg er daarnaast voor dat je woning zichtbaar is vanaf de straat door regelmatig de beplanting te onderhouden.

Kies voor een ledbuitenverlichting met bewegingsdetector. Wanneer de verlichting aanspringt, heeft dit een verrassingseffect op de inbrekers. Het is belangrijk om een detector van goede kwaliteit te plaatsen en dit op een strategische plaats. Plaats de verlichting hoog genoeg om te voorkomen dat de potentiële inbrekers deze vernielen.

Zorg voor kwalitatieve venstersloten

Kies voor vergrendelbare raamkrukken en opbouwsloten op het frame van je ramen. Venstersloten kunnen, als ze zichtbaar zijn, een ontradend effect hebben op inbrekers.
Vergeet niet om de sleutels eraf te halen!
Vraag om dezelfde sleutel te kunnen gebruiken voor alle raamkrukken en sloten.

Zorg voor binnenverlichting met timer in verschillende kamers met verschillende tijden

Geef, wanneer je de woning verlaat, steeds een bewoonde indruk door één of twee lampen aan te sluiten op een programmeerbaar stopcontact. Voorzie verlichting in verschillende ruimtes en op verschillende momenten.

Meer info?

Vraag raad bij een gespecialiseerde vakman of kijk op de website van BEsafe.be.

Nieuwsoverzicht

Contact

Wijkkantoor politie

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Steegstraat 202490 Balen
tel.
014/333 770
e-mail
pz.balendesselmol.wijkbalen@police.belgium.eu

Deel deze pagina

Naar top