Gemeente Balen Gemeente Balen
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Politie plant extra controles op aanhangwagens

vrijdag 17 maart 2017
De komende weken zal de politiezone Balen-Dessel-Mol extra controleren op aanhangwagens die nu vaak gebruikt worden voor een lenteschoonmaak, tuinkarweien of klussen. Helaas blijken deze aanhangwagens vaak niet in orde (verlichting, nummerplaat, noodkoppeling, vastmaken lading, verzekering,...).

Als aanhangwagens niet in orde zijn, kunnen gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Zo stelde de politie in het verleden al ongevallen vast waarbij de aanhangwagen los was gekomen van de auto omdat deze niet goed was vastgekoppeld (zonder noodkoppeling). Ook overlading of het niet afdekken of vastmaken van de lading komt vaak voor. Hierdoor kan het materiaal op de weg vallen en gevaar of hinder opleveren voor andere weggebruikers. Daarnaast vergeten nogal wat bestuurders om de richtingaanwijzers en de (rem)verlichting te controleren voordat zij op pad gaan.

De lokale politie zal in de drie gemeenten gerichte controles uitvoeren onder andere in de buurt van containerparken, bouwwerven en verkavelingen. Hierbij is er ook aandacht voor de juiste boorddocumenten (verzekering, rijbewijs) en de juiste nummerplaat.

Meer info: wie vragen heeft over de regelgeving in verband met aanhangwagens kan ons contacteren op celverkeer@politiebalendesselmol.be.

Nieuwsoverzicht
aanhangwagen

Contact

Wijkkantoor politie

Open vandaag: 9u - 12u en van 17u - 20u
adres
Steegstraat 202490 Balen
tel.
014/333 770
e-mail
wijkbalen@politiebalendesselmol.be