Presentatie infomoment herinrichtingswerken begraafplaats Wezel

vrijdag 02 juni 2023

Op woensdag 31 mei organiseerde het gemeentebestuur van Mol een informatieavond over de geplande ontgraving- en herinrichtingswerken op de begraafplaats van Wezel. De volgende thema's werden besproken: de ontgravings- en herinrichtingswerken, de timing van de werken, de beperkte toegankelijkheid van de begraafplaatsen,... Bij 'downloads' helemaal onderaan vind je de getoonde presentatie terug. 

Openbaar onderzoek

Op donderdag 7 oktober 2021 organiseerde het gemeentebestuur al een eerste informatieavond waarop de toekomst van de begraafplaats werd besproken. Een openbaar onderzoek, dat liep van 12 oktober 2021 tot en met 12 oktober 2022, gaf alle nabestaanden de kans bezwaar in te dienen tegen een bepaalde verplaatsing of verwijdering van een graf.

Ontgraving en herinrichtingswerken

In juni begint een aannemer met het uitvoeren van ontgravingen op de begraafplaats. Aansluitend start de aannemer met de herinrichtingswerken.

Nabestaanden die zaken wensen te behouden van de graven die verwijderd worden, krijgen tot 9 juni de kans om deze zelf te gaan ophalen.

  • Het gemeentebestuur van Mol benadrukt dat er enkel graven ouder dan 30 jaar ontgraven zullen worden, op het oudste gedeelte van de begraafplaats.
  • Sommige graven tussen 10 en 30 jaar zullen verplaatst worden.
  • Graven jonger dan 10 jaar, kindergraven, het erepark van de oud-strijders, het urnenveld, de strooiweide en het columbarium blijven onaangeroerd. Ook het oudste gedeelte van de begraafplaats aan de linkerkant blijft zoals het is.

Meer info

Dienst begraafplaatsen gemeente Mol: 014/33 08 22, begraafplaatsen@gemeentemol.be

Nieuwsoverzicht
Naar top