Vanaf woensdag 7 juni Molderdijk vier maanden afgesloten richting Mol-Centrum

donderdag 01 juni 2023

Voor een UPDATE (4 juli 2023), klik hier.

[oorspronkelijk bericht op basis van bericht van gemeente Mol, dd. 1 juni 2023]

Vanaf woensdag 7 juni geldt voor een periode van een viertal maanden éénrichtingsverkeer op de Molderdijk tussen de Markt en de Zuiderring. Deze ingrijpende verkeersmaatregel is nodig voor het noodzakelijke vernieuwen van de waterleiding en de hoogspanning, in combinatie met Fiberklaar.

De rijrichting van de Markt (Mol) naar de Zuiderring blijft behouden.

Vanuit Balen (Molsesteenweg N18) kan je dus aan de verkeerslichten aan de Ring niet meer rechtdoor naar Mol-Centrum. Wil je naar Mol-Centrum, maak dan gebruik van de Zuiderring via Borgerhoutsendijk (kruispunt Meerhout-Ginderbroek) of Toemaathoek (Ginderbuiten). Fietsers gebruiken maximaal de Hofstraat als omleidingsroute, met uitzondering van de fietsers die van en naar de winkels langs de Molderdijk rijden.

Tijdens het bouwverlof van 7 juli tot en met 1 augustus is er wel opnieuw tweerichtingsverkeer mogelijk.

Pidpa, Fiberklaar en Fluvius werken voor dit project samen om hun voorzieningen in één project aan te leggen of volledig te vernieuwen. Deze combinatie van werken vraagt uiteraard meer tijd en heeft een grotere impact dan alleen maar het plaatsen van een glasvezelkabel door Fiberklaar. Door deze werken te combineren — dit zijn zogeheten ‘synergiewerken’ — vermijden we dat er binnen een termijn van enkele jaren op dezelfde locatie meermaals ingrijpende werken plaatsvinden aan de nutsleidingen.

Fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers blijven beide richtingen op de Molderdijk mogelijk. Wel stimuleren we via een fietsomleiding alle fietsers die niet naar of van de winkels op de Molderdijk rijden om de Hofstraat te gebruiken. We benadrukken dat de Hofstraat door auto’s nooit kan en mag gebruikt worden om vanuit het Centrum naar de Molderdijk te rijden. De aansluiting van de Vogelzangstraat met de Molderdijk wordt daarom tijdens de werken ook fysiek afgesloten.   

Timing

Normaal duren de werken een viertal maanden, inclusief de periode van het bouwverlof waar er wel tweerichtingsverkeer mogelijk wordt. Het bouwverlof duurt drie weken en loopt van 7 juli tot en met 1 augustus. Op basis hiervan verwachten we dat de werken eind september afgerond worden, uiteraard afhankelijk van onvoorziene werf- en weersomstandigheden.

Meer info: verkeersdienst gemeente Mol, 014/33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be

Nieuwsoverzicht
Naar top