Kruispunt Sint-Hubertuslaan/Olmensebaan gewijzigd

dinsdag 09 mei 2023
Aan het kruispunt van de Sint-Hubertuslaan met de Olmensebaan is een proefopstelling geplaatst om de verkeersveiligheid voor autobestuurders en fietsers te verbeteren. De wegbreedte van de Sint-Hubertuslaan is versmald en zowel de weg als het fietspad zijn nu haaks aangesloten op de Olmensebaan.

Zo hebben de weggebruikers een beter overzicht op het verkeer komende uit beide richtingen.

In de oude verkeerssituatie was er zowel voor het in- als het uitrijden van de Sint-Hubertuslaan een zeer brede doorgang voor het autoverkeer, waardoor veel auto's nauwelijks vaart minderden. Dit zorgde soms voor gevaarlijke situatie voor passerende fietsers. 

Met de proefopstelling is er ook voor de fietsers op de Olmensebaan (komende van Rosselaar richting Olmen) een verbetering: het fietspad loopt nu gewoon rechtdoor, zodat zij een comfortabelere route kunnen volgen en zichtbaarder zijn voor het afslaand verkeer. Zo zijn fietsers beter beschermd tegen het autoverkeer en verkleint de kans op ongelukken.

Een nieuwe verkeerssituatie is altijd even wennen. We vragen automobilisten om dit wat tijd te geven. 

We zijn van mening dat deze proefopstelling bijdraagt aan een veiligere verkeerssituatie op dit kruispunt. Na evaluatie wordt besloten of deze gewijzigde situatie definitief wordt ingevoerd.

Nieuwsoverzicht
Sint-Hubertuslaan x Olmensebaan

Contact

Verkeersdienst

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be

Deel deze pagina

Naar top