Foto's De Andere Sportdag

maandag 08 mei 2023
Vorige vrijdag verbroederden een 200-tal personen met een beperking uit de Zuiderkempen en leerlingen van Klavertje 4 uit Olmen op 'De Andere Sportdag' op sportcomplex Bleukens. De 20e editie werd een heus feest. Bekijk de foto's.

Bekijk de foto's van Jos Mentens:

200 deelnemers uit 11 dagcentra

De Andere Sportdag is bedoeld voor personen met een mentale beperking van alle niveaus uit de dagcentra van de Zuiderkempen en omgeving. Dit jaar waren 11 dagcentra met zo'n 200 deelnemers van de partij: De Schakel (Balen), De Rusthuif en De Villa (Arendonk), De Vogelzang (Laakdal), Den Brand (Mol), De Witte Mol (Mol), het Eepos (Geel), Muylenberg (Retie), Perelaar, Berkenhof, MPI Oosterlo en Marksaam.

Gevarieerd programma

De gemeente Balen was met sportcomplex Bleukens voor de 20ste keer op rij gastheer voor deze regionale sportdag, die georganiseerd wordt door ILV Sportregio Zuiderkempen. Op het programma stonden aangepaste en fascinerende sportactiviteiten voor alle gehandicaptenniveaus: showdown (tafeltennis voor visuele beperking), badminton, knuffeljujutsu, blacklight dans, sportacademie, krolft (mix van (mini)golf, croquet en petanque), netbal, boogschieten, voetbal en gocart. De dag werd afgesloten met een heus feest.

Personen met en zonder beperking sporten samen

Ook dit jaar kregen de leerlingen van een Balense school de kans om mee te sporten. 26 leerlingen van basisschool Klavertje 4 uit Olmen maakten op een informele manier kennis met de personen met een beperking. ‘Integratie’ is immers een belangrijke doelstelling van deze sportdag. Zo werden er spelenderwijs weer heel wat leuke vriendschapsbanden gesmeed.

Nieuwsoverzicht
De Andere Sportdag 2023

Contact

Sportraad

Vandaag gesloten
adres
Hoolsterberg 362490 Balen
tel.
014/74 41 51
e-mail
sportdienst@balen.be

Deel deze pagina

Naar top