Werken in Olmen op schema

vrijdag 17 maart 2023
De werken aan het kruispunt De Lei - Olmense Markt - Dijk zitten op schema. De droogzuiging heeft intussen haar werk gedaan zodat de eerste put kan gegraven worden. Als alles vlot blijft verlopen, kan het kruispunt een goede maand na de start van de werken, terug worden opengesteld voor alle verkeer

Dankzij de droogzuiging is de aannemer intussen de put aan het graven voor de aansluiting op de hoofdleiding voor de afvoer van regenwater. Voor de aansluiting op de afvoer van het vuilwater (op ongeveer 4,5 meter diepte) moet er nog even verder worden gepompt.

Omleidingen duidelijker en vlotter gemaakt

De gemeente kreeg een aantal meldingen binnen van buurtbewoners die hun terechte ongerustheid uiten over automobilisten (en zelfs vrachtwagens) die de officiële omleidingen van de werken in Olmen negeren en onaangepast rijgedrag vertonen op enkele sluipwegen. Hierdoor brengen ze ook zwakke weggebruikers in gevaar. De gemeente roept doorgaand verkeer op om de omleidingen te volgen. Er zijn intussen op de omleiding enkele ingrepen gebeurd die voor meer duidelijkheid en een vlotter verkeer moeten zorgen. Het zou ook een oplossing kunnen zijn om voor sommige verplaatsingen te kiezen voor alternatieve verplaatsingsvormen (fiets, carpool,…) of ietsje vroeger te vertrekken.

Verhoogd toezicht op sluipwegen

Er blijft intussen een verhoogd toezicht door de politie op de sluipwegen. Het drukke verkeer op de veel te smalle wegen zorgt bij momenten voor een onveilige situatie, zeker voor de fietsers die gewoonlijk gebruik maken van deze wegen. De gemeente hoopt dat het zover niet moet komen dat er hier bijkomende maatregelen moeten worden genomen, want hierdoor zal er alleen maar meer frustratie ontstaan.

Tijdelijke situatie

De gemeente is ook verheugd dat er naast de vele vragen en opmerkingen ook reacties van begrip komen. De ingreep brengt veel ongemak mee, maar is een noodzakelijke stap die we nemen om de riolering in onze gemeente op te waarderen. We kijken er, net als alle automobilisten, naar uit dat de weg over enkele weken terug vrijgegeven wordt voor alle verkeer, zodat de aannemer aan de eigenlijke rioleringswerken in De Lei en Kerkplein kan starten.

Meer info over de rioleringswerken De Lei - Kerkplein.

Nieuwsoverzicht
Kruispunt De Lei/Olmense Markt: eerste put gegraven

Contact

Dienst openbare werken (wegenwerken)

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
wegenwerken@balen.be

Deel deze pagina

Naar top