Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan (vanaf 28 feb)

vrijdag 24 februari 2023
Is jouw kind geboren in 2021, vóór 2021 maar nog nooit ingeschreven in een Balense kleuter- of lagere school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan tussen 28 februari en 21 maart aan via balen.be/aanmeldenscholen. Na deze aanmeldperiode kan je je kind definitief inschrijven.

Aanmelden en meer info via www.balen.be/aanmeldenscholen

Alle nieuwe leerlingen die zich voor het schooljaar 2023-2024 willen inschrijven in gelijk welke Balense kleuter- of lagere school (uitgezonderd kleuterschool Wezel, zie verder), moeten zich eerst aanmelden via www.balen.be/aanmeldenscholen. Het gaat hier alleen om kinderen geboren in 2021, kinderen geboren vóór 2021 die nog nooit in een Balense school zijn ingeschreven en kinderen die naar een andere Balense school willen gaan (dus niét voor de bestaande leerlingen die al school lopen in die school). Alle ouders met een kind dat geboren is in 2021, kregen eind december hierover een infobrochure thuisgestuurd.

Aanmelden vanaf 28 februari

Schoolpersoneel en ouders met kinderen die al broers of zussen op de school hebben, konden hun kind al aanmelden van 9 t.e.m. 24 januari. Ouders die niét tot deze voorrangsgroep behoren, kunnen dit doen van 28 februari t.e.m. 21 maart. Het tijdstip van aanmelden is niet van belang, maar doe het wel in deze periode. Na de aanmeldperiode ontvang je een e-mail met de schooltoewijzing en kan je je kind definitief inschrijven. Vanaf 23 mei volgt dan nog een vrije inschrijvingsperiode.

Waarom eerst aanmelden?

Alle scholen bepalen een maximum aantal leerlingen per klas zodat ze op een comfortabele manier kwalitatief onderwijs kunnen bieden. Daardoor kan het zijn dat een school voor sommige klassen nog vrije plaatsen heeft, en voor andere klassen volzet is. Om te vermijden dat ouders van school naar school moeten lopen om hun kind te laten inschrijven, is er voor gekozen om nieuwe leerlingen eerst aan te melden. Op deze manier krijgen ouders een overzicht in welke school ze hun kind(eren) kunnen inschrijven in mei (vooraleer de vrije inschrijving in mei start).

Uitzondering: kleuterschool Wezel

Opgelet: de kleuterschool uit de Sportlaan in Balen-Wezel (’t Wit Scholeke) werkt met het aanmeldingssysteem van de gemeente Mol, omdat de hoofdschool gelegen is in Mol (Wezel). Daarvoor moet je aanmelden via www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Nieuwsoverzicht
Aanmelden scholen

Contact

Dienst onderwijs en gezin

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30

Deel deze pagina

Naar top