Ben jij tussen 18 en 25 jaar? Kies dan voor een Samenlevingsdienst!

maandag 13 februari 2023
Jongeren kunnen zich gedurende zes maanden voltijds engageren voor een maatschappelijk project binnen hun interesseveld (cultuur, sport, duurzame ontwikkeling, hulpverlening, onderwijs). Zo proef je tegelijk van het werkleven en groei je persoonlijk. Interesse? Schrijf in voor de online infosessie.

Net als in onze buurlanden kunnen jongeren tussen 18 en 25 jaar ook in België een zogenaamde 'Samenlevingsdienst' doen. Balen ondertekende dan ook het charter voor een Samenlevingsdienst voor Jongeren. 

Wat is een Samenlevingsdienst?

Je bent tussen 18 en 25? Je wil even de tijd nemen om na te denken over je toekomst? Maar je wil je ondertussen nuttig bezighouden en inzetten voor de gemeenschap? Dan is een Samenlevingsdienst iets voor jou!

De Samenlevingsdienst geeft je de kans om je gedurende zes maanden voltijds te engageren voor een maatschappelijk project in een sector naar keuze: cultuur, duurzame ontwikkeling, hulpverlening, onderwijs en sport.

6 maanden werk je mee aan je keuzeproject. Dat houdt in: drie tot vier dagen per week je inzetten voor je project en één keer per week een vorming volgen. Je krijgt hiervoor
een vrijwilligersvergoeding.

Het is een geweldige kans om ervaring op te doen, mensen te ontmoeten, bij te leren, je blik te openen, jezelf te vormen én je toekomst richting te geven!

Zie je dat wel zitten?

Schrijf je dan in voor een wekelijkse online infosessie via infosessie.samenlevingsdienst.be of mail je naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer naar info@samenlevingsdienst.be.

Meer informatie in de flyer die je kan vinden bij 'Downloads' of op www.samenlevingsdienst.be 

Nieuwsoverzicht
Samenlevingsdienst (c) Samenlevingsdienst.be

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be

Deel deze pagina

Naar top