Energiepremie november/december niet gekregen? Dien aanvraag in.

donderdag 26 januari 2023
Wie de energiepremie voor de maanden november en december (eerste basispakket energie) op 23 januari 2023 nog steeds niet gekregen heeft, kan die vanaf nu zelf aanvragen bij de federale overheidsdienst Economie. Je hebt daarvoor de tijd tot en met 30 april 2023.

Het eerste basispakket werd in de meeste gevallen automatisch uitgekeerd door de energieleverancier bij wie je op 30 september 2022 een contract had voor elektriciteit en/of gas.

Hoe je die premie ontving, hangt af van je energieleverancier. Sommige leveranciers kenden maandelijkse kortingen toe op je voorschotfacturen of eindafrekening, anderen trokken het bedrag in één keer af. Nog andere energieleveranciers stortten het bedrag op jouw rekeningnummer.

Ben je niet zeker of je het eerste basispakket hebt ontvangen? Controleer dan eerst de elektriciteits- en gasfacturen die je voor de maanden november en december 2022 en januari 2023 ontving. 

Denk je recht te hebben op de premie maar vond je niets terug in je facturen of kreeg je geen creditnota? dan kan je tot en met 30 april 2023 je aanvraag indienen via de website van de FOD Economie.

Bekijk alle informatie op de website van de FOD Economie.

Nieuwsoverzicht

Contact

OCMW - Energieloket

Vandaag gesloten
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
energie@ocmwbalen.be
Naar top