Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor in jouw brievenbus?

vrijdag 17 maart 2023
Zo'n 400.000 Vlamingen krijgen dit voorjaar een uitnodiging om deel te nemen aan de Gemeente-Stadsmonitor 2023. Viel er deze week een brief van Vlaanderen in jouw bus? Vul dan de online vragenlijst in. Je deelname is vrijwillig, maar belangrijk. Bovendien maak je kans op een geschenkbon.

Wat denk jij over jouw gemeente?

Is het leuk wonen in jouw buurt? Kan je veilig fietsen in onze gemeente? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten? … Voor elk bestuur is het belangrijk om te weten wat haar inwoners denken over hun gemeente of stad.

Daarom organiseert het Agentschap Binnenlandse Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid, in samenwerking met Statistiek Vlaanderen, opnieuw de grootschalige, driejaarlijkse bevraging Gemeente-Stadsmonitor. De resultaten hiervan zullen vanaf januari 2024 bekendgemaakt worden.

Brief in bus op 22 maart

In maart en april worden bijna 400.000 Vlamingen van 17 tot 85 jaar uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. Op woensdag 22 maart zal de eerste brief met een link naar de online vragenlijst in de bus vallen bij de geselecteerde inwoners. Een laatste herinnering is voorzien voor eind april.

Geef jouw mening en maak kans op geschenkbon

Jouw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De bevraging geeft zicht op het gedrag, de participatie en de tevredenheid van de inwoners over lokale beleidsthema’s. Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om jouw mening te geven over de thema’s die voor jou belangrijk zijn. Om je te bedanken, maak je kans op een geschenkbon van 12 euro als je de vragenlijst volledig invult.

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. ABB maakt alleen analyses op gemeentelijk niveau en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Meer info? Vragen?

Vanaf 22 maart kan je met al je vragen over de Gemeente-Stadsmonitor terecht op het gratis nummer 1700 van de Vlaamse Infolijn of via gemeente-stadsmonitor@vlaanderen.be

Meer info op gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be. Hier kan je ook de vorige edities van de burgerbevraging raadplegen.

Nieuwsoverzicht
Naar top