Mantelzorger en zelf nood aan een luisterend oor? Kom naar gratis praatcafé

donderdag 19 januari 2023
Eerstelijnszone BalDeMoRe (Balen-Dessel-Mol-Retie) organiseert ook dit jaar 4 praatcafés voor mantelzorgers. Alle sessies vinden plaats van 14u tot 16u, zijn gratis en zonder inschrijving. Achteraf praten we na met koffie en thee.

Mantelzorger zijn is iets wat je overkomt: je partner, ouder, kind of vriend wordt ziek en jij neemt een deel van de zorg op je. Stilstaan bij wat je zelf nodig hebt, is heel belangrijk om zorg ook op langere termijn te kunnen volhouden. Het is belangrijk hierbij stil te staan en daar voor jezelf ook een aantal zaken aan vast te koppelen: bv. dingen doen die je zelf leuk vindt, waar je je batterijen mee kan opladen, …

Mensen die zich belangeloos inzetten voor zorgbehoevenden in hun omgeving, krijgen tijdens deze namiddagen zelf informatie op maat van hun noden en vragen. 

Planning 2023

De praatcafés vinden plaats in Retie, Dessel en Mol:

  • Op donderdag 2 februari kom je in Retie meer te weten over de moeilijke relaties met de zorgbehoevende partner, kinderen en familie. Je bent welkom in GC Den Dries, Kerkhofstraat 37.
  • Op donderdag 27 april gaat het café in Mol over mantelzorg in het woonzorgcentrum. Ons lokaal dienstencentrum in Ten Hove, Jakob Smitslaan 28, vormt hiervoor het perfecte decor.
  • Op maandag 18 september ontvangen we je graag in Dessel voor een antwoord op de vraag: ‘Wat als de zorgbehoevende wilsonbekwaam wordt?’. De deuren van het lokaal dienstencentrum in het Scholeke van Brasel, Sportpark 2a staan voor je open.
  • Dinsdag 14 november, ten slotte, zien we je opnieuw in lokaal dienstencentrum in Ten Hove in Mol voor het praatcafé over verlies en rouw bij mantelzorgers.
Nieuwsoverzicht
Naar top