Heb jij bankkaartmodel rijbewijs? Check geldigheidsdatum!

donderdag 19 januari 2023
De gemeente Balen begon in 2013 met het afleveren van rijbewijzen in bankkaartmodel (max. 10 jaar geldig). Dit jaar verlopen dus de eerste afgeleverde rijbewijzen en hierover worden (nog) geen herinneringen verstuurd. Check daarom de vervaldatum en vraag indien nodig tijdig een nieuw rijbewijs aan.

In de media verschenen recent berichten dat eigenaars van een bijna vervallen rijbewijs hierover in de toekomst automatisch verwittigd zullen worden. De gemeentebesturen hebben hierover evenwel nog geen officiële communicatie ontvangen, dit terwijl de eerst afgeleverde rijbewijzen in 2013 op het punt staan te vervallen. De bankkaartmodellen afgeleverd in de pilootgemeentes (sinds juli 2010) zijn zelfs mogelijk al vervallen.

De gemeentebesturen zijn niet in de mogelijkheid om eigenaars van een (bijna) vervallen rijbewijs persoonlijk aan te schrijven. Vandaar de oproep aan alle bezitters van een rijbewijs in bankkaartmodel om de geldigheidsdatum zelf te checken en deze eventueel te hernieuwen. Zowel in binnen- als buitenland kan rijden zonder geldig rijbewijs stevig beboet worden.

Nieuw rijbewijs aanvragen

Een nieuw rijbewijs kan je aanvragen aan de loketten van de dienst bevolking, dit enkel na afspraak via www.balen.be/afspraak (kies 'rijbewijs aanvragen') of via 014/74 40 40. Breng je identiteitskaart, je huidige rijbewijs en eventueel een recente pasfoto mee. De foto van je identiteitskaart kan gebruikt worden als de eID niet ouder is dan 5 jaar, tenzij je niet meer op de foto lijkt. De kostprijs bedraagt 25 euro. Eén week na de aanvraag kan je je nieuwe rijbewijs afhalen.

Meer info over aanvraag en afhalen rijbewijs

Nieuwsoverzicht
Rijbewijs in bankkaartmodel

Contact

Dienst rijbewijzen

adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 00
e-mail
bevolking@balen.be

Deel deze pagina

Naar top