Nieuwe verkeerssituatie school Schoor van kracht

donderdag 05 januari 2023
Er geldt een nieuwe verkeerssituatie in Sinterveld: het gedeelte tussen de school en Schoor (N18) is vanaf nu deels éénrichting. Vanuit de school kan je via dat straatje nog richting de N18. Vanuit N18 kan je enkel nog tot aan parking Hobbystock, niet verder. Voor fietsers blijft het 2-richtingen.

We meldden eerder al dat deze nieuwe verkeerssituatie eraan zat te komen. Op donderdagnamiddag 5 januari werden de nieuwe verkeersborden aangebracht en sindsdien is de nieuwe situatie ook daadwerkelijk van kracht (bekijk ook het plannetje bij 'downloads' hieronder):

  • Vanuit de school kan je via Sinterveld nog richting de N18.
  • Vanuit de N18 kan je enkel nog tot aan parking Hobbystock, niet verder.
  • Vanuit parking Hobbystock ben je dus verplicht naar rechts te rijden, richting N18.
  • Voor fietsers blijft het volledige traject 2-richtingen.

Waarom?

De schoolomgeving van De Puzzel Schoor kenmerkt zich door smalle straten. Bij het begin en einde van de schooldag is het daar erg druk en moeten zwakke weggebruikers uitkijken voor de automobilisten. In overleg tussen de school, het gemeentebestuur en de politie zijn er al een aantal maatregelen en inspanningen gedaan om de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen. Gezien de beperkte ruimte zijn de mogelijkheden helaas beperkt. Zo is er vorig jaar een tijdelijke proefopstelling geweest (ook met eenrichtingsverkeer) waaruit conclusies zijn getrokken en waarmee bij de nieuwe opstelling is rekening gehouden met de opmerkingen. 

De ouders van de leerlingen van school Schoor en de buurtbewoners kregen hierover al een brief met meer info.

We hopen met deze aanpassingen de verkeersveiligheid te verhogen en zullen ook dit evalueren en bijsturen indien nodig. We roepen nogmaals de ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen, op om maximaal rekening te houden met zwakke weggebruikers. 

Nieuwsoverzicht
Aangepaste verkeerssituatie deel Sinterveld tussen school en N18

Contact

Verkeersdienst

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be

Deel deze pagina

Naar top