Inloopcentrum in Mol: ook voor Balenaars die het even moeilijk hebben

maandag 12 december 2022
CAW De Kempen heeft in Mol een inloopcentrum: ‘De Passage’. Als je er binnenstapt, voel je je meteen welkom. En dat is ook de bedoeling van Stien, Karen en de groep vrijwilligers.

Stien en Karen:Iedereen kan het wel eens moeilijk hebben, da’s helemaal niets om beschaamd over te zijn. Dat hoort bij het leven. Soms kan je met je zorgen terecht bij vrienden of familie, of vind je er zelf een weg doorheen. Maar soms lukt dat niet. En dan ontvangen we je hier graag met open armen, ook als je van Balen bent. Indien nodig verwijzen we je ook door naar instanties die je kunnen helpen met je probleem.”


Waarvoor kan je bij het inloopcentrum terecht?

Stien en Karen:Voor een hart onder de riem bij een lekkere kop koffie of thee, een warme douche, of om een telefoon of computer te gebruiken. Dat is allemaal gratis. Maar je kan hier bv. ook een kommetje verse soep met brood krijgen of de wasmachine en droogkast gebruiken. Daarvoor vragen we een kleine bijdrage. Maar je bent ook welkom voor zo maar een leuke babbel.”


Jullie hebben het best gezellig ingericht.

Stien en Karen:Ja hé?! (fier) We zijn samen met onze vrijwilligers heel creatief geweest. Op ons buitenterras staat een bonte verzameling terrasstoelen. In de leefruimte staan kamerplantjes, een zwerfbib waar je boeken kan uitlenen, een evenementenkalender,… maar ook een computer en een telefoon. We helpen je graag met je digitale of telefonische taken.


En waarvoor staat die kapstok hier?

Stien en Karen:Ja, dat is onze ‘Frakstok’ (lacht). Een kapstok met jassen in alle kleuren en maten. Er zijn hier en daar initiatieven die kleding gratis of goedkoop aanbieden en dit heel goed doen, maar een jas kan meestal op korte termijn letterlijk en figuurlijk warmte bieden. Als het regent of het is koud, hebben we voor onze bezoekers meteen iets in onze handen om hen te helpen.”


En in de badkamer ben je zo weer spic en span…

Stien en Karen:Als het moeilijk of onmogelijk is om thuis een douche te nemen, kan je dat gratis in onze badkamer. Daar staat ook een wasmachine en een droogkast. Voor een kleine bijdrage ontvang je een jeton waarmee je de machines aan de praat krijgt. Wasmiddel inbegrepen!”

Ook Balenaars zijn welkom in inloopcentrum ‘De Passage’ (Sint-Apollonialaan 198 in Mol, vlakbij de Molse kringwinkel): maandag, donderdag en vrijdag van 11u30 tot 16u; dinsdag van 13u tot 18u (winter) of van 15u tot 20u (zomer).

Info: Inloophuis De Passage CAW De Kempen, 0471/70 38 90 of 014/21 08 08 (CAW onthaal), karen.peeters@cawdekempen.be

Nieuwsoverzicht
Inloopcentrum De Passage

Contact

Sociale dienst (OCMW)

Open vandaag: 13u - 17u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be
Naar top