Controleacties fietsverlichting: zorg dat je opvalt in het donker

vrijdag 18 november 2022
De komende weken organiseert de lokale politie Balen-Dessel-Mol controles op het correct gebruik van fietsverlichting. Zorg dus dat je fiets in orde is. Nog te veel fietsers vertrekken zonder of met slecht werkende verlichting. Als fietser ben je enorm kwetsbaar, zeker nu het vroeger donker wordt.

Goed werkende fietsverlichting is dan ook een must voor je eigen veiligheid én die van anderen. Ook fluorescerende en reflecterende kledij maken dat je beter zichtbaar bent. Speel niet met je leven, zorg dat je opvalt in het donker!

De politiecontroles vinden vooral ’s morgens en ’s avonds plaats op drukke schoolroutes en in schoolomgevingen. Maar ook tijdens fuiven of andere evenementen in de politiezone Balen-Dessel-Mol mag je je aan controles verwachten. De politie controleert alle fietsers en niet enkel schoolgaande jongeren. Ben je ouder dan 16 jaar, dan riskeer je een boete. Wie jonger is dan 16 moet op woensdagnamiddag of zaterdagochtend een verplichte verkeersklas volgen.

Een boete of je leven?

De aankoop van fietsverlichting weegt alvast niet op tegen de boete, en al helemaal niet tegen een verkeersongeval. Voor enkele euro’s koop je al enkele lampjes. Neem dus even de tijd om je fiets in orde te brengen.

Vast licht op je fiets is niet verplicht. Je mag de lampjes ook op je kledij en rugzak bevestigen. Knipperende lichten zijn toegestaan zolang je maar een wit of geel licht vooraan hebt en een rood licht achteraan. Daarnaast raadt de politie aan om fluorescerende en reflecterende hesjes/kledij te dragen. Zo val je nog beter op donker.

Meer info: lokale politie Balen-Dessel-Mol, 014/33 37 00

Nieuwsoverzicht
Fietsverlichting (c) Shutterstock

Contact

Wijkkantoor politie

Open vandaag: 9u - 12u en van 16u - 19u
adres
Steegstraat 202490 Balen
tel.
014/333 770
e-mail
pz.balendesselmol.wijkbalen@police.belgium.eu
Naar top