Geef oude elektrotoestellen mee met de postbode

vrijdag 28 oktober 2022
Voortaan kan je afgedankte (kleine) elektrotoestellen meegeven met de postbode wanneer die een pakje komt leveren. Recupel en bpost testen de komende maanden een nieuwe service in enkele gemeenten, waaronder ook onze gemeente. Een brief met een verzendlabel viel in je brievenbus.

Deze inzamelactie maakt dankbaar gebruik van de trip naar jouw voordeur die de postbode sowieso moet maken. Elke inwoner heeft intussen normaal een brief met een verzendlabel en alle instructies ontvangen in de brievenbus.

Moeilijk is het niet: je stopt de toestellen die je wil afdanken in een kartonnen doos of verzendtas met daarop het verzendlabel. Extra verzendlabels download je op recupel.be/retour.

Laten liggen = zonde

Doorgaans liggen er in elk huis verschillende kleine apparaatjes die stuk of niet meer nodig zijn. Het is zonde om ze te laten rondslingeren. Help anderen ermee als ze nog bruikbaar zijn, of laat ze recycleren zodat de grondstoffen opnieuw nuttig zijn!

Aandachtspunten

  • Maak de doos waarin je je elektro steekt, goed dicht. De doos mag maximum 50x30x30 cm groot zijn en 30 kilo wegen. Daar kan je al heel wat verschillende kleine elektrotoestellen in kwijt. Enkele voorbeelden: mixers, haardrogers, scheerapparaten, laptops, smartphones, hoofdtelefoons, zaklampen, boormachines, oortjes, hoofdtelefoons, opladers,…
  • Wat neemt de postbode niet mee? Grote toestellen zoals koelkasten, microgolfovens of een droogkast. Ga hiermee naar een containerpark als het niet meer werkt, of langs de kringwinkel (Steegstraat 36, parking via Benoit Belmansstraat) als het wel nog werkt.
  • Haal vooraf batterijen uit je toestel. Die kan je meegeven via de inzameling van Bebat.
  • Nog extra verzendlabels nodig? Download die op recupel.be/retour.
Nieuwsoverzicht
Naar top