Recht op verwarmingstoelage? Vergeet je aanvraag niet in te dienen.

maandag 03 oktober 2022

Wie zich in een financieel moeilijke situatie bevindt, kan voor bepaalde brandstoffen elk jaar een korting krijgen op de verwarmingsfactuur van het Sociaal Verwarmingsfonds. Dit uiterlijk 60 dagen na de leveringsdag.

Het gaat om de factuur voor:

  • huisbrandolie
  • lamppetroleum (type c)
  • bulkpropaangas

NIET voor:

  • aardgas via aansluiting op het stadsdistributienet
  • propaangas in flessen
  • butaangas in flessen

Hoe aanvragen

Kom je in aanmerking? Dan kan je binnen maximaal 60 dagen na levering van je brandstof een aanvraag indienen. Dit kan je doen via het e-loket of in het OCMW-huis (bij voorkeur na afspraak). Cliënten van de sociale dienst kunnen rechtstreeks bij hun eigen maatschappelijk werker terecht. 

Bekijk hier alle info over de verwarmingstoelage.

Stookoliecheque

De jaarlijkse verwarmingstoelage is niet hetzelfde als de stookoliecheque of de verwarmingspremie.

Door de sterke stijging van de energieprijzen heeft de regering een reeks maatregelen genomen om de koopkracht van gezinnen te ondersteunen. Daarom besliste de regering om gezinnen die verwarmen met huisbrandolie of propaan in bulk een eenmalige forfaitaire toelage van 300 euro toe te kennen.

Elk gezin aan wie een leverancier tussen 15 november 2021 en 31 december 2022 huisbrandolie (stookolie) of propaan in bulk heeft geleverd, kan de toelage aanvragen. Je kunt tot 31 maart 2023 een aanvraag indienen. Bekijk hier alle informatie over de stookoliecheque.

Nieuwsoverzicht

Contact

Sociale dienst (OCMW)

Open vandaag: 13u - 17u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be
Naar top