Mijn VerbouwPremie: voortaan 1 loket voor Vlaamse renovatie- en energiepremies

maandag 03 oktober 2022
Met 'Mijn VerbouwPremie' heeft de Vlaamse Overheid sinds 1 oktober één vereenvoudigd online loket, waar je premies voor renovatie en energiebesparende investeringen kan aanvragen. Daarnaast kan je sinds 1 juli 2022 ook de renteloze 'Mijn VerbouwLening' tot 60.000 euro aanvragen.

Mijn VerbouwPremie

Heb je plannen om je muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn je ramen aan vervanging toe? Plaats je nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeer je in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler? Met 1 loket en een vereenvoudigde procedure is het via 'Mijn VerbouwPremie' nog makkelijker om premies te vinden en aan te vragen.  

  • Voor wie?
    Voor al wie investeert in een bestaande woning, bestaand appartement, appartementsgebouw of bedrijfspand. 
  • Voor wat?
    Er zijn premies in volgende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair.
  • Welk bedrag?
    Het bedrag van de premie hangt voor woningen af van het totale gezinsinkomen en de samenstelling van het gezin. Voor bedrijfspanden gaat het om een vast bedrag per m2 of per installatie.

Ontdek via de simulator op welke premies en premiebedragen je recht hebt.  

Meer info:

Financier je verbouwing met 'Mijn VerbouwLening'

Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie, kan je sinds 1 juli 2022 ook de renteloze 'Mijn VerbouwLening' tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Deze lening kan aangevraagd worden voor wie in de laagste of middelste inkomensgroep van 'Mijn VerbouwPremie' zit. Daarnaast komen ook private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor in aanmerking.  

Meer info: www.mijnverbouwlening.be

Nieuwsoverzicht
Mijn VerbouwPremie

Contact

Dienst Wonen

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 83
e-mail
wonen@balen.be

Deel deze pagina

Naar top