Lees mee met de Leesjury

dinsdag 27 september 2022
De Leesjury (voorheen Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen) is de grootste jonge lezersjury van Vlaanderen, voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. Elk jaar lezen en bespreken juryleden zes of acht boeken. Op het einde van het jaar stemmen ze op hun favorieten en worden de winnaars bekendgemaakt.

Hoe werkt de Leesjury?

In de Leesjury lees je tussen september en april een aantal boeken. Je denkt erover na en praat erover, vaak met andere leeftijdsgenoten in je leesgroep of online. Daarna kies je je favoriet.
 
Welke boeken je leest, hangt af van je groep. Elke groep heeft zijn eigen leeslijst, gerangschikt per leeftijd. Je kiest zelf in welke groep je meeleest:
  • Groep 1: 4 tot 6 jaar (tweede en derde kleuterklas)
  • Groep 2: 6 tot 8 jaar (eerste en tweede leerjaar)
  • Groep 3: 8 tot 10 jaar (derde en vierde leerjaar)
  • Groep 4: 10 tot 12 jaar (vijfde en zesde leerjaar)
  • Groep 5: 12 tot 14 jaar (eerste en tweede middelbaar)
  • Groep 6: 14 tot 16 jaar (derde en vierde middelbaar)
  • Groep 7: 16 tot 18 jaar (vijfde en zesde middelbaar)


Word lid van de internetjury

In onze bib hebben we geen leesjury die fysiek samenkomt, maar je kan wel lid worden van de internetjury. Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Schrijf je dan in als lid van de internetjury!
 
De geselecteerde boeken kan je ontdekken in themastands in de bib en natuurlijk kan je de boeken ook uitlenen. Klik op een lijst naar keuze om naar de bibcatalogus te gaan.

Tip: is een boek niet beschikbaar? Dan kan je het gratis reserveren. Zodra je gereserveerde materiaal beschikbaar is, ontvang je van ons een mailtje en kan je het komen afhalen aan onze infobalie.


Meer info www.deleesjury.be 

Nieuwsoverzicht
Leesjury 2022-2023

Contact

de Bib van Balen

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
bib@balen.be

Zoek in de bibcatalogus
Naar top