Openbaar AED-toestel bij gemeentelijke basisscholen

vrijdag 23 september 2022
Deze week werd bij de gemeentelijke basisscholen een publiek toegankelijk AED-toestel geplaatst: Bijenkorf (buitenmuur refter), Bosmier (turnzaal), Puzzel Schoor (buitenmuur kleuters) en Twinkeling (inkomdeur). Bekijk hier het overzicht van de 20 automatische externe defibrillators in onze gemeente.

Elke seconde telt in noodgevallen, zeker als het over een hartstilstand gaat. AED staat voor automatische externe defibrillator en geeft iemand met een hartstilstand betere overlevingskansen bij reanimatie. In onze gemeente vind je een 20-tal toestellen op publiek toegankelijke plaatsen. Dankzij deze toestellen kunnen we veel levens redden en zijn we al vele jaren een ‘Hartveilige Gemeente’.

Iemand met een hartstilstand heeft een betere kans op overleven als hij onmiddellijk gereanimeerd wordt. Het AED-toestel dient een elektrische schok toe aan het hart om het hartritme te herstellen. Het toestel leidt je met gesproken instructies doorheen het reanimatieproces en bepaalt ook automatisch of een elektrische schok kan helpen bij levensbedreigende hartritmestoornissen. 

Naast hartmassage en mond-op-mondbeademing verhoogt het AED-toestel de slaagkansen van de reanimatie aanzienlijk. Hoe sneller je het AED-toestel kan vinden, hoe groter de kans op een succesvolle reanimatie.

In 'Hartvriendelijke gemeente' Balen is er op 20 verschillende openbare plaatsen een AED-toestel voorzien. bekijk het overzicht op www.balen.be/aed.

Financiële tussenkomst plaatsing AED-toestel voor verenigingen

Balen wil als 'Hartvriendelijke Gemeente' verenigingen aanmoedigen om AED-toestellen te plaatsen in of aan hun lokaal. Daarom kent het gemeentebestuur een eenmalige financiële tussenkomst toe aan verenigingen die een AED-toestel plaatsen.

Meer info over de AED-toestellen in Balen

Nieuwsoverzicht
AED-toestel bij GBS De Puzzel Schoor

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top