Gezocht: vrijwilligers huiswerkbegeleiding

woensdag 14 september 2022

In het eerste leerjaar gaan de kinderen volop aan de slag met lezen, schrijven en rekenen. De leerkracht helpt hen hierbij op allerlei manieren. Ook thuis ondersteunen ouders hun kind door het te begeleiden bij het huiswerk. Dit is belangrijk om een goede start te kunnen maken.

Huiswerkbegeleiding tilt leerlingen naar een hoger niveau

Maar soms loopt het thuis niet zo vlot. Om heel uiteenlopende redenen kan het voor de ouders moeilijk zijn om na de schooluren hun kind deze hulp te geven. In heel wat gezinnen is de sociale of financiële situatie, de materiële zorgen of een tekort aan vaardigheden van de ouders, een serieuze hinderpaal om de kinderen in hun leerontwikkeling te steunen.

Dringend vrijwilligers gezocht

Omdat niet alle ouders de mogelijkheid hebben om hun kind(eren) te helpen bij het huiswerk, zoekt het OCMW vrijwilligers die elke week gedurende 1 uurtje bij een gezin thuis een kind (voornamelijk leerlingen uit het eerste leerjaar) willen begeleiden bij hun huiswerk.

Interesse? Bekijk alle info in de vacature op het vrijwilligersplatform van onze gemeente of neem contact op met Ann Michiels (014/68 71 93 of ann.michiels@ocmwbalen.be

Nieuwsoverzicht

Contact

Den Travoo

Open vandaag: 9u - 16u
adres
Gasthuisstraat 672490 Balen
tel.
014/68 71 93
e-mail
info@ocmwbalen.be
Naar top