Vraag toelage voor personen met een handicap aan vóór 31 oktober

donderdag 01 september 2022
De Raad voor Gehandicapten geeft jaarlijks een toelage van 30 euro aan personen met een handicap uit onze gemeente. Je kan deze toelage aanvragen tot uiterlijk 30 oktober via www.balen.be/gemeentepremie of door de nodige gegevens te bezorgen via de brievenbus of de balie van het OCMW-huis.

Je komt in aanmerking voor deze toelage als je een uitkering krijgt van de FOD Sociale Zekerheid of van de Zorgkas. Dit laatste indien het gaat over een zorgbudget voor ouderen met een zorgnood (de vroegere ‘hulp aan bejaarden’). Niet te verwarren met de 130 euro zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden. De aanvrager mag ook niet in een rusthuis verblijven.

Online aanvragen tot 30 oktober

Je kan deze toelage aanvragen tot uiterlijk 30 oktober door je naam, adres, rijksregisternummer, e-mailadres, telefoonnummer én je rekeningnummer voor de storting van de toelage door te geven. Dit kan snel en eenvoudig via het e-loket op www.balen.be/gemeentepremie.

Of via brievenbus/infobalie OCMW

Als je het e-loket niet kan invullen, mag je de nodige gegevens ook bezorgen via de brievenbus van het OCMW-huis (7/7) of aan de infobalie van het OCMW (op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag telkens van 9u tot 11u30, of op donderdag van 13u tot 17u30). Als je geen bijkomende vragen hebt, moet je hiervoor géén afspraak maken bij je maatschappelijk werker.

Gratis extraatje

Als je recht hebt op deze toelage, krijg je van de Raad voor Gehandicapten ook nog een bon voor een extraatje!

Kinderen met zorgtoeslag

Kinderen met zorgtoeslag komen niet in aanmerking voor deze premie, maar hebben misschien wel recht op de sociaal pedagogische toelage van de gemeente. Meer info hierover vind je op www.balen.be/handicappremies.


Bekijk hier alle informatie over de jaarlijkse gemeentepremie voor personen met een handicap

Nieuwsoverzicht
Gemeentepremie

Contact

Sociale dienst (OCMW)

Open vandaag: 9u - 11u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be
Naar top