Onderwijs: Hulp nodig bij de start van het nieuwe schooljaar? Neem contact op met de sociale dienst

vrijdag 26 augustus 2022
Als je merkt dat ouders moeilijkheden/stress hebben bij de opstart van het nieuwe schooljaar, kan je hen doorverwijzen naar onze sociale dienst. Zij kunnen helpen met o.a. rekeningen betalen, het vinden en betalen van hobby's,...

Wij luisteren naar je persoonlijke situatie en helpen mee nadenken over een oplossing op maat.

Waar kunnen wij je o.a. mee helpen?

De medewerkers van het OCMW-huis staan elke werkdag voor je klaar. Het OCMW-huis is geopend op:

  • maandag van 9u tot 11u30
  • dinsdag van 9u tot 11u30
  • woensdag van 9u tot 11u30
  • donderdag van 9u tot 11u30
  • vrijdag 9u tot 11u30

Je bent uiteraard ook altijd welkom op afspraak. 

Opvoedingsondersteuning via het antennepunt Huis van het Kind Balen 

(Groot) Ouders, andere opvoedingsverantwoordelijken en hulp- of dienstverleners kunnen bij het Antennepunt terecht om antwoorden te vinden op allerlei grote en kleine vragen over opvoeden en grootbrengen, ontwikkeling en gezondheid maar ook over financiële ondersteuning voor gezinnen met kinderen.

Je kan het antennepunt Huis van het Kind elke tweede en vierde woensdag van de maand van 14 uur tot 17 uur terugvinden in het lokaal A1 van vrijetijdscentrum De Kruierie.

Op elke tweede woensdag van de maand zal sleutelfiguur opvoedingsondersteuning, Stephanie Beutels, aanwezig zijn voor al je vragen. Op de vierde woensdag werken we samen met een partnerorganisatie. Deze dienst is bovendien volledig gratis!

Bekijk hier alle info over het Antennepunt.


Vormingen in Den Travoo

Den Travoo biedt heel wat interessante vormingen en diensten aan. Bijvoorbeeld een opleiding Smartschool vanaf 26 september. Bekijk hier het aanbod voor het najaar of haal het vormingsboekje af in het OCMW-huis of in Den Travoo. Alle vormingen zijn gratis, voor deelname aan cursussen moet je wel steeds vooraf inschrijven.
 

Andere ouders ontmoeten tijdens Peuterspeelpunt

Het Peuterspeelpunt is een ontmoetingsplaats voor (groot) ouders samen met hun (klein) kinderen van 0 tot 3 jaar. De baby's en peuters kunnen er spelen en contact leggen met andere kindjes en volwassenen. Zo ontwikkelen ze hun sociale vaardigheden en wordt de stap naar de kleuterklas gemakkelijker.

Ouders kunnen er andere ouders ontmoeten en ervaringen uitwisselen over de opvoeding. Er zijn steeds twee begeleiders aanwezig die zorgen voor een warm onthaal.

Het Peuterspeelpunt vindt elke vrijdag (uitgezonderd feestdagen of schoolvrije dagen) plaats tussen 9 uur en 11.45 uur, in de buitenschoolse kinderopvang Kikoen (Veststraat 46*).

Wil je vanaf september ook komen meespelen? Bekijk hier alle data voor het najaar van 2022.


Project MIRIAM

Ben je een alleenstaande mama die het financieel moeilijk heeft? Project MIRIAM richt zich speciaal tot deze doelgroep. Twee medewerkers van de sociale dienst staan klaar om je intensief en individueel te begeleiden. Heb je interesse? Bekijk dan hier alle informatie om je aan te melden.


Wist-je-dat

  • Je bij OCMW Balen terecht kan voor psychologische ondersteuning? Je kan begeleiding krijgen van een psychologe bij zorgen, klachten van stress, …

Neem hierover contact op met de sociale dienst op 014/82 98 48 of via info@ocmwbalen.be

  • Je bij OCMW Balen terecht kan voor juridische advies? Je kan advies inwinnen over juridische problemen zoals echtscheiding, huwelijksproblemen, huur, koop, lening, verzekering, onderhoudsplicht,….

 Je kan een afspraak maken via 014/82 98 48. De dienst is bereikbaar op:

  • maandag van 9u tot 11u30
  • donderdag van 13u tot 17u30
  • Na afspraak (maak een afspraak op het nummer 014/82 98 48)

Downloads

Nieuwsoverzicht
Hulp OCMW

Contact

OCMW-huis

Vandaag gesloten
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be
Naar top