Nog één week de tijd om je verwarmingspremie van 100 euro aan te vragen

donderdag 15 september 2022
Wie een residentieel elektriciteitscontract heeft, krijgt een verwarmingspremie van 100 euro. Normaal heb je deze automatisch ontvangen voor 31 juli. Heb je de premie nog niet ontvangen? Dan heb je nog tot 15 oktober de tijd om zelf een aanvraag in te dienen.

Om de gevolgen van de stijging van de energieprijzen te beperken, besliste de federale regering in maart 2022 om een federale verwarmingspremie van 100 euro netto toe te kennen aan houders van een residentieel contract voor elektriciteit.


Hoe weet je of je de verwarmingspremie (nog niet) ontvangen hebt? 

De uitbetaling van de verwarmingspremie gebeurt door je energieleverancier. In de meeste gevallen werd deze 100 euro afgetrokken van je voorschot- of afrekeningsfactuur (let op de vermelding 'federale verwarmingspremie'). 

De uitbetaling van de premie was in principe voorzien tussen 18 april en 31 juli. Heb je de premie intussen nog steeds niet ontvangen? Dan kan je contact opnemen met de Federale Overheidsdienst Economie, die elk dossier zal analyseren. Dit kan door het online formulier in te dienen voor 15 oktober 2022.
 
Dien je jouw aanvraag liever per post in? Druk dan dit formulier af en stuur het volledig ingevuld en voldoende gefrankeerd terug naar het volgende adres: Verwarmingspremie – € 100, PB30061, 1000 Brussel.
 
Meer informatie over de aanvraag, de voorwaarden en de uitbetaling kan je vinden op de website van de Federale Overheidsdienst Economie.
 

Hulp nodig?

Heb je hulp of advies nodig met je aanvraag? Kom dan gratis naar het Energieloket in het OCMW-huis (elke dinsdag van 9u tot 11u30) of neem contact op met de Sociale Dienst.
Nieuwsoverzicht
Verwarmingspremie

Contact

Sociale dienst (OCMW)

Open vandaag: 9u - 11u30
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be
Naar top