Anoniem melden van drugsplantages en -labo's

dinsdag 02 augustus 2022
Om de strijd tegen drugscriminaliteit tegen te gaan, kan je voortaan veilig en anoniem de politie te verwittigen over de mogelijke aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo's of de dumping van drugsafval. Op die website vind je o.a. ook info over hulpverlening en tips voor verhuurders.

Je kan anoniem een melding doen via de website www.drugsplantageontdekt.be.  Let wel: dit is meldpunt is geen alarmcentrale voor dringende politiehulp. Hiervoor bel je naar 112.

Hoe herkennen?

Op de website vind je ook informatie hoe je cannabisplantagesdrugslabo’s of drugsafval kan herkennen. 

Steeds vaker zien we in onze provincie dat illegale drugsproductie gevaarlijke situaties veroorzaakt. Er ontstaat bijvoorbeeld brand in een woonwijk door een cannabisplantage. Of wandelaars, spelende kinderen of dieren kunnen in contact komen met achtergelaten gevaarlijk chemisch drugsafval. De gevolgen kunnen desastreus zijn. Daarom vragen we jou om mee rond te kijken. Een kleine tip kan soms leiden tot het oplossen van een grote zaak. 

Er is ook een anoniem meldpunt voor de nabijgelegen provincie Limburg

Veilig verhuren

Op de website vind je ook een brochure met tips voor verhuurders om veilig te verhuren, zodat je kan voorkomen dat je pand ernstig beschadigd wordt door drugsactiviteiten. Verzekeringen dekken dergelijke schade door illegale activiteiten vaak niet.  

Drugsverslaving: preventie en hulpverlening

Alle partners en hulpdiensten hechten belang aan het voorkomen van druggebruik en -verslaving. Benieuwd waar je in jouw buurt terecht kan voor preventie? Ben je op zoek naar vroeginterventie of hulpverlening? Deze doorverwijsgids van het VAD (Vlaams Expertisecentrum Alcohol en andere Drugs) bundelt het Vlaamse aanbod. Je kan er ook zoeken per regio. 

Ben je zelf op zoek naar informatie, advies of hulp? Bezorgd om iemand? Contacteer De Druglijn. Anoniem, onafhankelijk van politie of gerecht.

Misschien heb je baat bij online hulp of een zelfhulpgroep? Meer over dat aanbod lees je hier.

Een initiatief van het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen.

Nieuwsoverzicht
Drugsplantage ontdekt (c) gouverneur provincie Antwerpen

Contact

Wijkkantoor politie

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Steegstraat 202490 Balen
tel.
014/333 770
e-mail
pz.balendesselmol.wijkbalen@police.belgium.eu
Naar top