Ben jij geselecteerd voor de gezondheidsenquête? Vul de vragenlijst zeker in!

maandag 19 september 2022
De gemeente voert samen met het wetenschappelijk instituut Sciensano en Logo Kempen een gezondheidsenquête uit. Hiervoor werden 1.500 inwoners willekeurig geselecteerd. Kreeg jij in september een uitnodigingsbrief in de bus? Vul de vragenlijst dan digitaal in.

Krijg jij in de loop van september een uitnodigingsbrief in de brievenbus? Dan kan je de vragenlijst digitaal invullen met de persoonlijke code die je in de brief terugvindt. Op papier invullen kan ook: je kan de vragenlijst gratis terugsturen met bijgevoegde envelop. Opgelet: de papieren vragenlijst zal je pas ontvangen bij de eerste herinneringsbrief (verstuurd vanaf 10 oktober).

De enquête bevat uiteenlopende vragen over gezondheid. Zo worden onder andere vragen gesteld over lichaamsbeweging, voeding, alcohol- en tabaksgebruik, geestelijke gezondheid en de gezondheid in je omgeving.


Je antwoorden worden strikt vertrouwelijk verwerkt

Deelnemers worden geselecteerd op basis van leeftijd, geslacht en statistische sector, zodat we een totaalbeeld krijgen van de gezondheid in onze gemeente.

Om de respons te kunnen opvolgen, kreeg elke deelnemer een persoonlijke code. Statbel selecteerde deelnemers en wees aan elke deelnemer een code toe. Enkel de codes, niet de persoonsgegevens (!), werden doorgestuurd naar Sciensano. Wanneer de vragenlijsten toekomen bij Sciensano, noteert Sciensano de bijgevoegde codes. Sciensano stuurt vervolgens de codes die niet werden gebruikt naar Statbel. Op die manier kan Statbel een persoonlijke herinnering sturen aan iedereen die nog niet reageerde.  

Zodra het veldwerk stopt, zal Sciensano de codes verwijderen. De resultaten worden dan volledig anoniem verwerkt. 


Help jij ons doel te behalen?

Je deelname is vrijwillig. Indien je niet wenst deel te nemen, dan heeft dit voor jou geen verdere gevolgen. Toch hoopt het gemeentebestuur dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. Enkel zo kan er voldoende bruikbare informatie worden verzameld. Elke deelname telt. 


Problemen met het invullen van de enquête? Zo ga je te werk.

Ga naar de link www.scienscano.be/balen

Opgelet: klik op bovenstaande link of typ deze link bovenaan in het URL-veld van je internetbrowser. Dat wil zeggen ook https://www intypen, gevolgd door sciensano.be/balen. Zoeken naar (delen van) deze link met bijvoorbeeld een zoekmachine zoals Google, geeft een foutmelding!

De website vraagt vervolgens naar je toegangscode. Deze kan je vinden in het vak 'Hoe doe je mee' in je uitnodigingsbrief. Klik op ‘Ga verder’ om naar het startscherm te gaan en vul de vragen in.

Heb je problemen? Neem dan contact op met Birgit Massagé via 014/74 41 24 of birgit.massage@balen.be

Nieuwsoverzicht
Gezondheidsenquête

Contact

Cel Gezondheid

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top