Ga met je gezin op een buitengewone expeditie door Balen!

donderdag 16 juni 2022
Vanaf deze zomer kan je op expeditie in Balen. 'Expeditie Buitengewoon' is een driedaagse wandeltocht door de prachtige Balense natuur voor avontuurlijke gezinnen (en evt. hun hond). Je overnacht in gloednieuwe buitengewone verblijven: een reusachtig vogelhuis en ei met vogelnest. Uniek in België!

Midden vorig jaar ontving Toerisme Balen van de provincie Antwerpen een uitdaging: ontwikkel een project om Balen populair te maken als ‘dichtbij vakantiebestemming’ voor bezoekers uit Vlaanderen en het zuiden van Nederland. Zo gezegd, zo gedaan! Vanaf deze zomer kunnen zowel toeristen als inwoners op expeditie gaan in Balen. Niet zomaar een expeditie, maar ‘Expeditie Buitengewoon’!

Drie dagtochten

'Expeditie Buitengewoon' bevat 3 dagtochten tussen 11 en 15 km (elke tocht kan je zelf ook inkorten). Ideaal voor avontuurlijke gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar, al dan niet met hun trouwe viervoeter.

Dag 1: van Rosselaar naar Keiheuvel (Vogelhuis)

De expeditie start op de parking van het kerkplein van Rosselaar. De auto mag vanaf nu 3 dagen op rust. Je vertrekt voor een tocht van 11 km richting recreatiedomein Keiheuvel. Onderweg ontdek je meteen een eerste natuurgebied van Balen: dat rond de Molse Nete.

Na de eerste trektocht overnacht je achteraan op recreatiedomein Keiheuvel, verscholen tussen de bomen. Om de link met de natuur te behouden, is dit verblijf geïnspireerd op een reusachtig vogelhuis. Het 'Vogelhuis' biedt een avontuurlijk, maar warm nest voor 6 personen. Er is ook een compacte keuken, een kleine omheinde tuin, een terras en een hok voor 2 honden.

Dag 2: van Keiheuvel naar Pastorij Olmen (Ei met vogelnest)

Op de tweede dag staat de langste tocht op het programma: 15 km door maar liefst 4 natuurgebieden! Je doorkruist de Keiheuvel, de Most, de Vennen en Scheps om uiteindelijk aan te komen bij de Pastorij van Olmen.

Voor de bouw van het verblijf aan de Pastorij werd er samengewerkt met de tweedejaars studenten Bachelor Bouw van Thomas More in Geel. Zij bouwden een heus verblijf in de vorm van een reusachtig ei, met een vogelnest op palen. Ook dit verblijf telt 6 bedden, een keukentje, (overdekt) terras en plaats voor 2 honden.

Dag 3: van Pastorij Olmen terug naar Rosselaar

Tijdens de laatste tocht doorkruis je het laatste natuurgebied van Balen: het Griesbroek. Daarna wandel je terug tot aan de kerk van Rosselaar, waar je moe maar tevreden met de auto huiswaarts kan keren.

Boek nu je expeditie

Wil jij ook op expeditie door Balen? Een verblijf van twee nachten kan je al boeken vanaf 285 euro via www.ontdekbalen.be. In deze prijs zijn lakens en handdoeken in elk verblijf en de poetsservice inbegrepen. Je ontvangt op voorhand met de post ook een roadbook, waarmee je elke route makkelijk kan volgen via de wandelknooppunten. Het roadbook geeft je ook een overzicht van bankjes, horeca- en winkelpunten die je onderweg en bij de slaaplocaties tegenkomt.

Eventuele maaltijden en dranken zijn niet inbegrepen. Daarvoor zijn er diverse mogelijkheden: je kan zelf kokkerellen in het keukentje, een bezoekje brengen aan de lokale horeca of je kan ervoor kiezen om volledig bereide maaltijden te laten leveren in je verblijf. Fietscafé Iverans uit Olmen zorgt ervoor dat de gekozen maaltijden (ontbijt, lunch en/of diner) klaarstaan in de koelkast van het verblijf bij aankomst. Daarin vind je trouwens ook de nodige lokale drankjes om van te genieten.

Meer info

Meer info over 'Expeditie Buitengewoon' op www.ontdekbalen.be.

Bekijk het filmpje van 'Expeditie Buitengewoon':

Nieuwsoverzicht
Expeditie Buitengewoon - Vogelhuis

Contact

Dienst toerisme

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
toerisme@balen.be

Deel deze pagina

Naar top