Balense Vrijetijdscheque maakt plaats voor UiTPAS Kempen

donderdag 23 juni 2022
Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat de Balense Vrijetijdscheques verdwijnen. Na 31 december 2022 stopt de verkoop van deze cheques volledig.

Balen sluit aan bij UiTPAS Kempen

Wat begon als een 'experiment' van vier gemeenten van Stadsregio Turnhout zal in januari 2023 uitgroeien tot de grootste UiTPAS regio in Vlaanderen. Met de komst van de gemeenten uit de regio Stuifzand (Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Meerhout, Mol, Retie), Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) en Hoogstraten, Ravels, Lille en Merksplas zullen in totaal twintig gemeenten de handen in elkaar slaan om via de spaar- en voordelenkaart UiTPAS Kempen de vrijetijdsbeleving voor hun inwoners nog sterker te maken.

In Balen kan je een UiTPAS aankopen in vrijetijdscentrum De Kruierie vanaf maandag 9 januari 2023.


Wat is de UiTPAS?

UiTPAS is een spaar- en beloningsprogramma voor vrije tijd waarbij iedereen punten kan sparen en ruilen. Je spaart punten door deel te nemen aan cultuur, sport-, jeugd- en andere vrijetijdsactiviteiten. Deze gespaarde punten kan je inruilen voor toffe voordelen zoals o.a. korting, een cadeautje of zelfs gratis deelname aan activiteiten.

Dankzij de UiTPAS kan je deelnemen aan activiteiten in al deze UiTPAS Kempen gemeenten aan dezelfde voorwaarden als de eigen inwoners. Concreet houdt dit in dat je op alle UiTPAS-activiteiten in de regio punten kan sparen en omruilen. 20x meer voordeel dus!

Balense Vrijetijdscheque maakt plaats voor UiTPAS Kempen

De lancering van de UiTPAS houdt ook in dat de Balense Vrijetijdscheque verdwijnt. Omdat je de cheques enkel kan gebruiken in onze gemeente, is het huidige vrijetijdsaanbod voor de chequehouder eerder beperkt. 

De eigenlijke verkoop stopt zodra de huidige voorraad vrijetijdscheques uitgeput is en uiterlijk op zaterdag 31 december 2022. Aangekochte vrijetijdscheques kan je blijven gebruiken tot de vervaldatum die vermeld staat op je cheque.

Vrije tijd voor iedereen 

De UiTPAS is er voor iedereen. Alle gemeenten die aansluiten bij UiTPAS Kempen delen de ambitie 'vrije tijd voor iedereen'. Net zoals bij de Balense Vrijetijdscheque behouden bepaalde doelgroepen (o.a. inwoners met recht op verhoogde tegemoetkoming) ook bij deze UiTPAS bepaalde voordelen om te kunnen deelnemen aan sport-, jeugd-, cultuur- of andere activiteiten. Zo houden we vrije tijd toegankelijk voor iedereen.

Bekijk alle info over UiTPAS op www.uitpaskempen.be of www.balen.be/uitpas 

Nieuwsoverzicht
UiTPAS Kempen

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Open vandaag: 10u - 16u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be

Deel deze pagina

Naar top