Burenplatform brengt buren bij elkaar

vrijdag 17 juni 2022

 Vind jij een fijne, zorgzame buurt waar iets te beleven valt, ook zo belangrijk? Wil je mee bouwen aan een buurt waar mensen voor elkaar in de bres springen en waar nog tijd gemaakt wordt om een praatje te slaan? Kriebelt het om eens een buurtfeest te organiseren? Registreer je dan gratis op het burenplatform van onze gemeente.

Beter een goede buur, dan een verre vriend

Buren die elkaar beter willen leren kennen, buren die hulp bieden of die hulp nodig hebben, kunnen elkaar binnenkort gemakkelijk vinden via ons online Burenplatform. Met het lanceren van dit digitaal burenmatchingplatform van Give a Day wil lokaal bestuur Balen buren verbinden om er voor elkaar te zijn en samen die warme buurt te maken. 1 op 2 mensen geeft aan een bepaalde vorm van eenzaamheid te ervaren. Daarnaast verwelkomen we elk jaar honderden nieuwe inwoners zonder lokaal netwerk. Door of ondanks alle technologie kent men zijn buren niet meer zoals vroeger. Toch zijn ze een zeer belangrijk netwerk om op terug te kunnen vallen. Zeker wanneer je een jaartje ouder wordt of wanneer je er alleen voor staat.

Op een veilige manier hulp vragen

9 op 10 geeft aan niet snel hulp te vragen aan hun buren, ook al zouden ze dit nodig hebben. Het voordeel van dit platform is dat zowel jong als oud verbonden wordt. Je (hulp)vraag wordt bovendien op een discrete manier door een medewerker van de gemeente behandeld en ‘gematcht’ met iemand die je kan helpen, vergezellen, vervoeren,... Je hoeft het dus niet publiek op sociale media te gooien dat je eens nood hebt aan een fijne babbel, eens gezellig wil gaan wandelen of wanneer je hulp nodig hebt om bv. de vuilzakken buiten te zetten. Een burenvraag stellen, kan dus ook discreet en vertrouwelijk.

Maak je gratis profiel aan

Registreer je gratis via www.balen.be/burenplatform, vervolledig je profiel en stel je vraag! Als je al een profiel hebt van het vrijwilligersplatform, hoef je je niet opnieuw te registreren. Als je moeilijkheden hebt om digitaal je weg te vinden, dan kan je ook terecht bij het OCMW-huis waar ze je graag verderhelpen.

Nieuwsoverzicht
Naar top