Muziekterrassen (met o.a. Guido Belcanto en Joost Van Hyfte) toeren opnieuw door Balen

woensdag 01 juni 2022
De Muziekterrassen toeren deze zomer weer door Balen. Hou je agenda vrij voor 4 donderdagavonden gratis muziek en sfeer: The Final Flashback-Band (14 juli, Olmense Markt), Guido Belcanto (28 juli, Keiheuvel), The Old Comedians Music Society (11 aug, Chiro Rosselaar) en Swizzle (18 aug, Markt Balen).

Het leven wordt steeds duurder, maar de optredens op Balen Muziekterras blijven gratis. Je moet ook geen plaatsen of tickets reserveren op voorhand. Bovendien blijft de prijs van een consumptie net als de vorige jaren 2 euro kosten. De drankjes zullen vanaf dit jaar trouwens uitsluitend in herbruikbare bekers geschonken worden. De organisatie weert dus alle plastic bekers en test ook uit of het die herbruikbare bekers zonder waarborg kan inzetten.

De Muziekterrassen beginnen om 18u met een ballonnenclown, springkastelen en grime voor de kinderen. De optredens starten telkens om 20u30 en eindigen rond 22u30, met een half uurtje pauze van 21u15 tot 21u45. Bij Guido Belcanto is er ook een voorprogramma voorzien, meer info daarover volgt later.


In tussentijd kan je je agenda al vrijhouden en beginnen watertanden met onderstaand programma.

The Final Flashback-Band
Donderdag 14 juli – Olmense Markt

Dansbare medleys uit de 60’s, 70’s & 80’s

Romain Schoonis staat 60 jaar op het podium en zijn eerste band ‘Flash-back’ bestaat 55 jaar. Dat moet gevierd worden, met een tijdelijk muzikaal project: The Final Flashback-Band! Deze reünie van zes vrienden uit de Kempen overloopt het grootste deel van ons vinyl muzikaal erfgoed. Chris Holemans (drums), Wim Claes (zang en bas), Marc Stans (zang en keyboard), Walter De Loose en Ronny Stans (beide gitaar en backings) en Romain Schoonis (gitaar en zang) nodigen je uit op een avondje plezante, dansbare muziek uit de jaren 60, 70 en 80. Verwacht je niet aan volledig uitgesponnen nummers, maar aan een overgang van korte medleys die de sfeer er gegarandeerd in houden. Lang zullen ze leven… en spelen!


Guido Belcanto
Donderdag 28 juli – Recreatiedomein Keiheuvel

De eigenzinnige koning van het levenslied

Bijna vier decennia lang vaart Guido Belcanto zijn eigen koers als eigenzinnige volkszanger en troubadour der gebroken harten. Wars van alle modes en trends, stroomopwaarts en zonder compromissen heeft hij een oeuvre opgebouwd dat staat als een huis. Op zijn achtenzestigste heeft hij zestien platen op zijn naam en een catalogus van zo’n driehonderd liederen. Samen met zijn band ‘Het broederschap’ brengt Belcanto op de Keiheuvel een selectie uit zijn onwaarschijnlijk mooie repertoire van levensliederen en chansons. Een concert met een lach en een traan, een vleug poëzie en levensfilosofie, gebracht door de Koning van het Levenslied himself.


The Old Comedians Music Society
Donderdag 11 augustus – Chiro Rosselaar

Comedy en muziek in één show

The Old Comedians Music Society is een gloednieuwe comedians’ coverband met Joost Van Hyfte als muzikale frontman en ceremoniemeester. Joost brengt vier professionele livemuzikanten mee én tovert ook twee zingende gastcomedians uit zijn hoed. Wie dat precies worden, blijft een verrassing, maar o.a. Nele Goossens, Gili, Piv Huvluv en Nigel Williams behoren tot de kanshebbers. Samen zullen zij je omver blazen met eigenwijze versies van nummers uit de jaren 60, 70, 80 en 90 en dit in een veelheid aan stijlen. Ongezien entertainment van de bovenste plank dus!


Swizzle
Donderdag 18 augustus – Markt Balen-Centrum

Ambiance met aanstekelijke covers

Deze zevenkoppige band brengt covers uit de meest uiteenlopende muziekstijlen. Van stevige rock, over funk en disco, via ballads naar reggae en dance: het zit er allemaal in! Swizzle is een groep kameraden die al meer dan 40 jaar muziek maakt, met als hoofddoel: ambiance brengen en de mensen een leuke avond bezorgen. Met hun gevarieerd repertoire weten ze zowat elk publiek te amuseren. Je moet al écht een hekel aan de dansvloer hebben, om niet minstens één keer tijdens de set een dansmove te wagen.

Meer info: www.balenmuziekterras.be, toeristisch infokantoor vrijetijdscentrum De Kruierie, 014/74 40 50, info@ontdekbalen.be

Nieuwsoverzicht
Balen Muziekterras

Contact

Dienst toerisme

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
toerisme@balen.be
Naar top