Meer GAS-boetes voor sluikstorten dankzij mobiele camera's

donderdag 12 mei 2022
De gemeente Balen kocht vorig jaar twee mobiele camera's aan, om de strijd tegen sluikstorten verder op te voeren. In de eerste drie maanden van dit jaar werden er acht GAS-boetes uitgeschreven voor sluikstorten, waarvan vijf dankzij vaststellingen via de camera's.

De twee mobiele camera's worden regelmatig verplaatst langsheen sluikstortgevoelige locaties in onze gemeente. Wie betrapt wordt op sluikstorten, riskeert een hoge boete en de kosten voor het opruimen. Sluikstorters proberen immers hun afvalkosten op de gewone belastingbetaler af te wimpelen, wat niet correct is. Het is helemaal onaanvaardbaar als blijkt dat het vaak om afval gaat dat soms gratis of tegen een kleine kost op het containerpark kan afgeleverd worden. 

Boete en opruimkosten

De acht boetes die in de eerste drie maanden van 2022 werden uitgeschreven, waren in totaal goed voor 1.075 euro. Per sluikstort zal er ook nog een belasting van 125 euro opgemaakt worden op het opruimen, nog eens goed voor 1.000 euro in totaal.

Camerabeelden, adressen en foto

Vijf van de vaststellingen gebeurden via de camerabeelden. In twee sluikstorten werd een adres gevonden en van één sluikstorter bezorgde een buurtbewoner een foto aan de politie.

Meld sluikstorten

Omdat de camera’s niet overal tegelijk kunnen staan, blijven we rekenen op ieders waakzaamheid. Je kan een sluikstort altijd melden via www.balen.be/sluikstort.

Nieuwsoverzicht
Camera

Contact

Milieudienst

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top