Regionaal medisch coördinatieoverleg: “Besmettingscijfers blijven in dalende lijn"

donderdag 28 april 2022

[Onderstaand verslag is gebaseerd op het regionaal medisch coördinatieoverleg van donderdag 28 april]

De besmettingscijfers blijven in dalende lijn. Het Heilig Hartziekenhuis van Mol telt momenteel 15 patiënten, hoofdzakelijk op de afdeling geriatrie. De laatste dagen in het vaccinatiecentrum liggen achter de rug. Momenteel vindt de afbraak plaats. Ook het testcentrum in ecocentrum De Goren stopt eind deze maand. Voor testen blijf je welkom bij de huisartsen of het testcentrum van Geel.

Heilig Hartziekenhuis (Mol)

• Op dit moment telt het Heilig Hartziekenhuis 15 coronapatiënten. Afgelopen weekend steeg dit aantal plots naar 20. Momenteel gaan de cijfers opnieuw in dalende lijn. De instroom verloopt hoofdzakelijk via de dienst spoedgevallen. Gelukkig verblijft niemand van de coronapatiënten op intensieve zorgen.
• Met deze stabiliserende tot licht dalende trend volgt het ziekenhuis de evolutie die voor vrijwel alle ziekenhuizen geldt.
• Vanaf volgende week verandert de teststrategie in het ziekenhuis. Je moet voor een ziekenhuisopname alleen nog getest worden als de opname gebeurt voor de afdelingen geriatrie, neurologie of intensieve zorgen. Ook mensen met hoogrisicocontacten of typische coronasymptomen moeten voor een opname nog getest worden. Deze richtlijnen zijn afkomstig van de hogere overheid. In de loop van de komende weken en maanden wordt er nog verder afgeschaald, waarbij er voor een ziekenhuisopname uitsluitend nog zal moeten worden getest bij symptomen.

Vaccineren en testen

• De laatste dag van het vaccinatiecentrum BalDeMoRe is achter de rug (zaterdag 23 april). Momenteel wordt de tent afgebroken. Vrijdagavond 29 april is alles opgeruimd en sluiten we dit hoofdstuk definitief af.
• Eerstelijnszone Baldemore is momenteel druk in overleg met de apothekers om het nieuwe systeem van vaccineren praktisch uit te werken. Ook met de huisartsen en huisartsenpraktijken moeten de nodige afspraken worden gemaakt.
• Momenteel bevinden we ons in een overgangsfase van enkele weken, waarbij vaccineren tijdelijk niet mogelijk is. Het callcenter blijft evenwel bereikbaar op 014 38 90 47.
• Het testcentrum in ecocentrum De Goren is eveneens aan zijn laatste dagen bezig. Hier worden vrijdag 29 april de laatste coronatesten afgenomen.
• Ook voor het testcentrum willen we iedereen bedanken die de afgelopen maanden zich enorm heeft ingezet, zowel voor de achterliggende organisatie als de dagelijkse werking.
Testen blijft mogelijk in het testcentrum van Geel. Ook bij de huisartsen kan je nog steeds voor testen terecht. Contacteer hiervoor je huisarts. 

Besmettingen in Balen

De forse daling in het aantal besmettingen van vorige week zet zich deze week door, weliswaar in iets mindere vorm. Het aantal besmettingen is vooral gedaald bij alle leeftijdsgroepen onder de 60 jaar (het sterkst bij de dertigers en veertigers). Er is nog een lichte stijging bij de 60'ers en 80+. 

Klik hier voor meer informatie over de besmettingen in Balen de afgelopen week

Nieuwsoverzicht
Naar top